Percheziţii în judeţ la persoane bănuite de fraudă economică

13 septembrie 2017 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Ieri, la primele ore ale dimineţii, poliţiştii de la IPJ Mehedinţi, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliţiei Române, au percheziţionat 28 de domicilii ale unor persoane din mai multe judeţe, bănuite de fraude economice. Controalele au vizat şi judeţul nostru, pe lângă judeţele Mehedinţi, Timiş, Argeş, Cluj, Sibiu, Dolj, Gorj şi municipiul Bucureşti. Totodată, au fost puse în aplicare 32 de mandate de aducere. Printre persoanele ridicate şi duse la audieri s-a numărat soţia lui Dorin Cioabă, autointitulatul rege al romilor.
Conform comunicatului transmis de IPJ Mehedinţi, în perioada 2009 – 2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale. Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste cinci milioane de euro. Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, sumele ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor. Astfel, ar fi fost efectuate depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale firmelor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor.
Două autoturisme de lux şi aproape 250.000 de euro, în lei şi valută, au fost indisponibilizaţi de poliţişti, în urma celor 28 de percheziţii efectuate ieri. De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra unui imobil, iar trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 33 şi 37 de ani din Strehaia au fost reţinuţi. Cercetările vor fi continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Frace Praduitoru' spune:

    Pera , Margan , Vali Orfanu si cu mine i-am sifonat si pe astia

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 14.09.2017

Florin Roman, deputat PNL de Alba Pentru că a anunţat, din motive de imagine, că va face greva foamei în...

Bulina albă, 14.09.2017

Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că şi-a îndeplinit încă o promisiune din campania electorală, la spitalul din municipiul Hunedoara...

Gura lumii, 14.09.2017

Vorbesc cârcotaşii că, la ceas de seară, se-ntâlniră vreo trei afacerişti şi un politician, aşa, să pună ţara la cale....

Închide