; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Pentru promovarea în Liga a III-a, campioana judeţului joacă în baraj cu cea a Gorjului

20 februarie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

La sediul Federaţia Române de Fotbal s-au tras la sorţi meciurile pentru barajul interjudeţean de promovare în Liga a III-a. Echipa campioană a judeţului nostru face parte din Regiunea 4 Sud-Vest, alături de cele din judeţele Timiş – Mehedinţi, Arad – Caraş-Severin şi Gorj – Hunedoara.

Deci, ne vom bate pentru un loc în viitoarea Ligă a III-a cu o formaţie din judeţul Gorj. În campionatul de acolo participă 14 echipe, iar la finalul turului pe primul loc se află ACS Ştiinţa Turceni cu 34 de puncte, urmată de CS Petrolul Bustuchin cu 29 şi CS Vulturii Fărcăşeşti cu 28, echipe care practic ar avea şanse şi condiţiile de a câştiga locul întâi la finalul sezonului şi de a fi prezente la barajul de promovare.
La noi, în campionatul judeţean din Liga a IV-a emit pretenţii pentru locul întâi Gloria Oraşului Geoagiu, echipă aflată acum pe primul loc în clasament şi CSM Jiul Petroşani, care are jocuri mai puţin disputate din diferite motive, dar care are un potenţial mai mare în lupta pentru promovare.
Urmare deciziei AJF Hunedoara, campionatul din judeţul nostru cunoaşte şi o altă variantă faţă de cel din judeţul Gorj, în sensul că echipa care va fi declarată campioană judeţeană şi va merge la baraj, va fi stabilită în urma play-off-ului, deci încă nu ne putem pronunţa care este echipa cu cele mai mari şanse de a deveni campioana judeţului.
Să mai notăm şi că în ultimii 10 ani, doar două dintre reprezentantele noastre, echipa din Deva, în 2015 şi cea din Hunedoara, în 2018, au reuşit să treacă de barajul interjudeţean şi să promoveze în Liga a III-a. În rest, din această zonă a ţării au urcat cu regularitate în al treilea eşalon echipele din Timiş, Arad şi Alba, judeţe care la acest capitol ne depăşesc net.
Concluzia este că am avut şansă la această tragere la sorţi şi cu puţin noroc este posibil ca echipa din judeţul nostru, indiferent care o fi aceasta, să promoveze în Liga a III-a.
Jocurile de baraj se desfăşoară în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe terenul fiecărei echipe. Pentru promovarea în Liga a III-a datele de disputare sunt: 13 iunie 2020, ora 18:00, turul, şi 20 iunie 2020, ora 17:30, returul.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Hai Jiul Petrosani ! Vrem promovarea !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mai multe jardiniere Flower Dome şi arcade florale pentru deveni

Cei de la Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva (S.P.Î.G.M) vor ca în această primăvară să amenajeze mai...

Investiţie de 3,3 milioane de euro la Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” din Hunedoara

Aleşii locali din municipiul Hunedoara au aprobat documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie şi a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul...

Interviu cu Ovidiu Moş, viceprimar al municipiului Deva . „Prioritatea numărul 1 a administraţiei locale trebuie să fie creşterea calităţii vieţii cetăţenilor”

Domnule viceprimar, anul 2020 este prin excelenţă un an electoral, un an în care politicienii se întorc în faţa cetăţenilor...

Închide