Politica si administratie

Pentru deveni sau împotriva lor?

Sorina Popa

După ce că aleşii USL Deva se ceartă la fiecare şedinţă cu primarul Mircia Muntean, acum, se pare că dihonia a intrat şi în rândul consilierilor social-democraţi deveni. Astfel, după ce viceprimarul PSD Ovidiu Moş a iniţiat proiectul de hotărâre pentru prelungirea valabilităţii Planului Urbanistic General (PUG), proiect care a fost adoptat cu ajutorul voturilor date de unii consilieri social-democraţi şi liberali, colegul său de partid, din Consiliul Local, Vasile Ţonea (foto), l-a reclamat la Prefectură, pe motiv că hotărârea votată nu este legală.

Cică n-a avut timp s-o studieze
Prin adresa respectivă, consilierul local PSD Vasile Ţonea susţine că hotărârea prin care s-a votat prelungirea valabilităţii PUG-ului „este un abuz şi o încălcare a legii”. Ca atare, Ţonea cere prefectului ca acesta să solicite CL Deva să revină asupra votului respectivei hotărâri. Asta înseamnă că devenii vor fi nevoiţi să aştepte un an de zile pentru obţinerea unei autorizaţii de construcţie, în caz că hotărârea de prelungire a valabilităţii PUG-ului va fi anulată. Ca de obicei, Ţonea invocă timpul insuficient de studiu al proiectului iniţiat de colegul său din PSD. Nu ştim însă pentru ce ar fi avut nevoie de studieze proiectul, deoarece nu era nimic de analizat, ci doar de votat.
Contactat, viceprimarul PSD Ovidiu Moş a afirmat că „era extrem de important să aprobăm această prelungire a valabilităţii PUG-ului, altfel, devenii trebuiau să aştepte un an de zile pentru orice autorizaţie de construcţie, de la o terasă sezonieră, la un bloc de locuinţe. În ceea ce priveşte adresa colegului meu către prefectură, nu comentez”.

Hotărârea este perfect legală
Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 7 din februarie 2011, „planurile de urbanism general al căror termen a fost depăşit la data intrării în vigoare a acestei ordonanţe, şi pentru care a fost iniţiată procedura de achiziţie a elaborării, pot fi prelungite doi ani prin hotărâre de consiliu local”. Laura Sârbu, secretarul municipiului Deva, susţine că hotărârea respectivă este perfect legală. Precizăm că între 2009 şi 2011, PUG-ul a fost prelungit cu doi ani, iar acum, încă o dată până în februarie 2013. „Primăria Deva a demarat procedurile de realizare a unui nou PUG”, a declarat Laura Sârbu. Liderul PSD Deva, senatorul Cosmin Nicula, a declarat, vizavi de disputa Ţonea-Moş, că „îi sfătuiesc pe colegii mei să rezolve problema în cadrul Biroului de conducere a PSD Deva şi nu în presă”.

3 comentarii la „Pentru deveni sau împotriva lor?

  • Vasile Tonea un argat a lui Molot ,este pensionar militar avand o pensie de peste 3000 ,consilier local unde sa remarcat doar prin prostie ,si angajat la Drupo ,firma controlata de Molot, unde nici nu merge la servici dar incaseaza salariul lunar , nu a avut timp sa studieze pentru ca probabil invata sa sofeze , in cateva luni a avut doua accidente auto,pentru ca el conduce cum vrea nerespectand regulile de circulatie auto doar este consilier local si protejatul lui Molot.

  • Lasa ca nici cu Mos Ovidiu nu mi-e rusine ! Tepar si mincinos notoriu, tocmai a devenit sluga lui Mircia si are misiune sa-i rezolve acestuia toate problemele mai delicate . Dar nu degeaba ! Dovada e Tuaregul cu care se plimba in ultima vreme ! Deveni platiti-va taxele locale !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.