Pentru ce mai vrea primarul din Hunedoara 30 de milioane de euro

11 iunie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Natalia Bumbac

Primăria municipiului Hunedoara va depune săptămâna aceasta la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest o cerere de finanţare în valoare de 30 de milioane de euro pentru modernizarea transportului public, a infrastructurii adiacente, dar şi a unor zone pietonale.

Este vorba despre trei proiecte integrate, extrem de complexe, denumite Coridorul Central, Coridorul de Est şi Coridorul de Vest, care au fost întocmite în baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a municipiului Hunedoara. Proiectele au fost prezentate ieri, într-o conferinţă de presă de către edilul-şef al urbei, Dan Bobouţanu (foto).
Unul dintre cele trei proiecte, Coridorul de Vest, presupune modernizarea infrastructurii Centrului vechi al municipiului, precum şi transformarea străzilor C. Bursan şi Libertăţii în zonă pietonală. Printre alte obiective ale celor trei proiecte se numără: achiziţionarea de 20 de autobuze hibrid, înfiinţarea a 11 staţii de închiriere de biciclete, cu 358 de biciclete, modernizarea a 32 de staţii pentru călători modernizate şi construirea altor şase. Lungimea zonei pietonale modernizate va fi de 3.700 de metri, iar lungimea pistei de biciclete nou-construite va fi aproape de trei kilometri. Vor fi modernizate 12 intersecţii cu semaforizare şi vor fi create alte două intersecţii noi semaforizate şi vor fi amenajate spaţiile verzi. De asemenea, vor fi montate 25 de camere de monitorizare video.
„Încă de la început am spus că importante pentru noi sunt atât zona Bulevardului Corvin şi piaţa Casei de Cultură, cât şi zona Sanitas sau Centrul Vechi. Am aşteptat această oportunitate pentru a putea depune proiecte cu reabilitarea acestor zone pe fonduri europene. Cea mai uşoară dezvoltare a unui oraş din România este pe banii altora. Ca atare, acest ghid pe fonduri europene când a apărut, am şi început să lucrăm la el. (…) Sunt foarte multe proiecte scrise de noi, depuse, să sperăm că vom obţine finanţare pentru toate. Rămâne partea de implementare. Timpii de aşteptare sunt daţi de ADR Vest, nu mai depind de noi”, a declarat primarul Hunedoarei. Documentaţia aferentă celor trei proiecte a fost aprobată de Consiliul local Hunedoara.
Cererea de finanţare va fi depusă pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3, care prevede sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, în special pentru zonele urbane, dar şi promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare care atenuează poluarea mediului înconjurător.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. hunedorean spune:

    E bine.dar o lista cu prioritatile exista?
    Piata Nu e o prioritate?
    Mergeti pana la Deva sa vedeti cum trebuie sa fie o piata!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Se reiau lucrările la Secţia de ATI a Spitalului din municipiul Hunedoara

Lucrările de modernizare a Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Municipal „Dr. Al Simionescu” Hunedoara se reiau...

Campanie de dezinsecţie avio şi terestră la Deva

Începând de astăzi, 12 iunie, în municipiul reşedinţă de judeţ se va desfăşura o campanie avio şi terestră de dezinfecţie,...

Haţeg, un oraş-şantier, cu investiţii în toate domeniile

Oraşul Haţeg se va dezvolta din fonduri atrase în urma accesării diverselor axe de finanţare, dată fiind lista programelor investiţionale...

Închide