ActualitateComunitate

Pentru câți ucrainieni am plătit servicii medicale?

Casa de Sănătate Hunedoara a de­contat, dacă vă vine să credeți, servicii medicale și rețete pentru ucrainienii ajunși prin județul nostru și care au avut nevoie de așa ceva.
Potrivit directorului general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Adrian David (foto), este vorba de servicii medicale prestate de spitale pentru aceste persoane, dar și medicamente compensate, eliberate de farmacii. Astfel, conform da­telor furnizate de cei de la CJAS Hunedoara, în lunile martie și aprilie, 33 de refugiați ucrainieni au avut nevoie de spitalizare, aceștia fiind internați la unitățile din Deva, Hunedoara, Orăștie și Hațeg. Suma de­con­tată pentru pacienții din Ucraina internați la noi, aceasta se ridică la 22.098 de lei.
Doi cetățeni ucrainieni au avut nevoie în perioada martie-aprilie de medicamente compensate sau gratuite, suma în acest caz fiind de peste 3.000 de lei. Un singur pa­cient din Ucraina a avut nevoie de o con­sultație la Ambulatoriu de specialitate de la Spitalul Județean de Urgență din Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura