Pentru a putea prelua activele fostei Mine Petrila. Consiliul Judeţean Hunedoara aşteaptă semnătura unui ministru

2 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Maximilian Gânju

Administraţia judeţeană intenţionează să preia activele fostei mine din localitatea Petrila, unele dintre ele declarate monumente, în încercarea de a le salva de la demolare şi a le pune în valoare.

Consiliul Judeţean Hunedoara a prins banii necesari pentru achiziţionarea fostei platforme miniere, a găsit soluţii de a reabilita clădirile monument, dar aşteaptă o semnătură. ”Am abordat la Petroşani, în cadrul întâlnirii săptămânale cu presa din Valea Jiului, câteva din temele de interes aflate pe agenda Consiliului judeţean Hunedoara. Una dintre aceste teme este situaţia în care ne aflăm în legătură cu preluarea activelor de patrimoniu de la fosta Mină Petrila. Din pricina lipsei unui ministru la Ministerul Energiei, deşi toate documentele sunt finalizate, nu are cine să semneze pentru ca acest demers să fie încheiat. Imediat ce vom avea un ministru la Energie, vom primi acceptul pentru preluarea acestor active şi vom trece la pasul următor, care presupune valorificarea lor în scop cultural, turistic şi economic”, a declarat Costel Avram, administratorul public al judeţului.
CJ Hunedoara este dispus să cumpere toate activele, adică aproximativ 16 hectare de teren, dar şi zona administrativă cu clădirile monument istoric ale Minei Petrila. Clădirile aflate acum în discuţie aparţin celor de la SNÎMVJ, care le administrează, asigură paza perimetrului şi chiar plăteşte impozit pe ele, asta deşi la Petrila nu mai este nici un fel de activitate economică. Mina Petrila s-a închis în urmă cu patru ani, la 1 noiembrie 2015.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Eduard Felciuc a demisionat de la şefia ADI Deşeuri

Ieri a fost ziua demisiilor. După ce Mircea Moloţ a anunţat într-o conferinţă de presă că demisionează de la conducerea...

Mircea Moloţ a demisionat din funcţia de preşedinte al ALDE Hunedoara

Şoc în politica hunedoreană! Mircea Moloţ (foto) a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că a demisionat din funcţia de...

Carambol provocat de un tânăr de 18 ani

Un tânăr de 18 ani, din Orăştie, care circula pe DN 7 din direcţia de mers Deva – Simeria şi...

Închide