Peisaj mirific la Sarmizegetusa Regia

Zăpada a acoperit, în totalitate, zona ce­tăţii dacice Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, administraţia sitului UNESCO infor­mând că acesta este deschis pentru vizitatori şi sfătuindu-i, totodată, pe turişti să plece la drum doar dacă au maşinile echipate de iarnă.
„Iarna la Sarmizegetusa Regia oferă un spec­tacol minunat, transformând acest loc într-un adevărat decor demn de poveşti. Vă aşteptăm să treceţi pragul cetăţii dacilor şi să vă bucuraţi de minunatul peisaj creat de natură şi strămoşii noştri. Vă sfătuim să ve­niţi echipaţi de iarnă, atât dumneavoastră, cât şi autoturismele care vă vor aduce în inima Munţilor Orăştiei”, se arată într-un me­saj al Serviciului Public de Administrare a Mo­nu­mentelor Istorice – Sarmizegetusa Regia.
Situl istoric poate fi vizitat zilnic între orele 10.00 şi 15.00, iar accesul cu maşina se face pe drumul judeţean cu plecare din municipiul Orăştie spre satul Costeşti.
Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia este administrată de CJ Hunedoara din anul 2013, de atunci fiind instituite mai multe măsuri de protejare şi punere în valoare turistică a monumentului UNESCO. Situl are acum un regulament de vizitare, drumul de acces a fost refăcut şi este asigurat un serviciu de pază. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare