Pedeapsă cruntă pentru hoţul din maxi-taxi

Individul de 32 de ani, care împreună cu o minoră de 17 ani, a spart mai multe autovehicule de transport persoane din care a furat bunuri şi bani, a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Complicele lui, o minoră, a scăpat de închisoare.03 inchisoare-maini-tin-de-gratii
Alin Armeanu a fost prins în flagrant la începutul lunii ianuarie a.c., după ce a spart mai multe autovehicule într-o singură noapte, iar complice îi era o adolescentă de 17 ani din localitatea Petrila. Hoţul avea asupra lui mai multe instrumente cu care acţiona, dar şi bunuri şi sume de bani a căror provenienţă nu o putea justifica, au explicat poliţiştii la momentul reţinerii. Bunurile sustrase din autoturisme au fost recuperate, dar prejudiciul total, în valoare de 1.600 lei, a fost recuperat în proporţie de doar 40 la sută.
Bărbatul a obţinut clemenţa unor dintre păgubiţi, însă acest lucru nu l-a salvat de la o pedeapsă drastică. Judecătorii de la Petroşani l-au condamnat pentru furt calificat la patru ani închisoare pentru fiecare spargere şi au adăugat un spor de o treime din totalul pedepselor, respectiv şase ani. Astfel, pedeapsa rezultată este de 10 ani închisoare în stare de detenţie. În plus a fost obligat să achite şi despăgubiri celor care nu şi-au retras plângerea. Minora care ţinea de „şase” a fost acuzată de complicitate şi a fost condamnată la o măsură educativă pe o durată de patru luni, dar şi să urmeze un curs de formare profesională. Alin Armeanu a sperat că instanţa superioară îi va reduce pedeapsa, însă magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia i-au respins apelul ca nefondat. Individul mai are pe rolul Judecătoriei Petroşani un dosar în care este învinuit tot de furt calificat. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.