Comunitate

Pe timp de criză, la Boşorod se investeşte

04 bosorod

Nicolle Ebner

 Cu puţinii bani pe care-i are la bugetul propriu, dar şi cu mult sprijin de la Consiliul Judeţean Hunedoara, primarul comunei Boşorod, Ioan Grecu (foto), a reuşit să modernizeze o parte din satele comunei, chiar şi într-un an de criză. Însă, dacă nu va fi ajutat, în continuare, edilul şef al comunei nu are de unde plăti indemnizaţiile asistenţilor personali şi ajutoarele sociale, pe trimestrul IV.

Drum ca-n palmă, spre monumentele UNESCO
Peste 400 de gospodării din satele Chitid şi Boşorod sunt racordate la noua reţea de apă. Urmează şi reţeaua de canalizare – proiect declarat eligibil – dar numai când vor fi bani de la UE. Deşi la nivel mondial, criza economică a făcut ravagii, administraţia locală a reuşit asfaltarea a 2,5 km din drumul comunal, care face legătura între Boşorod şi Bobaia şi pietruirea tronsonului de patru km de drum care leagă satele Boşorod şi Târsa. Mândria primarului Ioan Grecu este modernizarea unui tronson de trei km din DJ 668 A, Boşorod-Luncani, care deschide accesul spre monumentele istorice Piatra Roşie şi Peştera Cioclovina, intrate în patrimoniul UNESCO.

Bugetul judeţean, norocul primăriilor sărace
Comuna Boşorod are nouă sate, 2.350 de locuitori, dintre care vreo 200 sunt „străinaşi” (persoane care au proprietăţi în comună, dar nu locuiesc efectiv acolo), şi un buget închegat din taxe şi impozite locale de 250 milioane lei/an. „Fără ajutorul CJH, nu reuşeam să fac mai nimic. Pentru anul viitor, ne-am propus să obţinem fonduri de la CJH, pentru asfaltarea celui de-al doilea tronson din DJ 668A, adică, încă patru km. Sperăm să obţinem finanţarea şi pentru electrificarea satului Ursici, aflat la o altitudine de 1.000 de metri, proiect pentru care am finalizat studiul de fezabilitate”, spune primarul Ioan Grecu.   
Între timp, se lucrează de zor la dispensarul comunal, unde se montează o centrală nouă de încălzire.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura