Politica si administratie

PDL şi UDMR Hunedoara şi-au împãrţit funcţiile de conducere

05 Tiberiu iacob Ridzi 6467

Nicolle Ebner

După mai multe runde de negocieri, desfăşurate pe parcursul a două zile, preşedinţii organizaţiilor PDL şi UDMR din judeţul Hunedoara, Tiberiu Iacob-Ridzi (foto), respectiv Iuliu Winkler, au semnat, sâmbătă, la Deva, un protocol de colaborare între cele două filiale.

Protocol pe termen lung

Cadrul de cooperare în teritoriu, precum şi obiectivele celor două formaţiuni politice care formează coaliţia de guvernare a fost stabilit conform principiilor protocolului semnat între preşedinţii PDL şi UDMR la nivel naţional. Potrivit protocolului, PDL şi UDMR din judeţul Hunedoara se angajează să pună în practică politica Guvernului României, asigurând relansarea economiei, îmbunătăţirea situaţiei sociale şi creşterea nivelului de trai al locuitorilor din Hunedoara. Cele două formaţiuni urmează să se sprijine necondiţionat şi reciproc, în vederea punerii în practică a angajamentelor asumate prin protocol. Pentru îndeplinirea prevederilor protocolului semnat sâmbătă, s-a constituit Consiliul de Coordonare Judeţean, compus din câte cinci reprezentanţi ai PDL şi UDMR, condus de preşedinţii organizaţiilor judeţene, Ridzi şi Winkler, consiliu din care mai fac parte: Dorin Păran, Viorel Arion, Marius Omotă şi Alexandru Munteanu din partea PDL, respectiv Lörincz Széll, Béla Fülöp, Ferdinand Pogocsán şi Grigorie Burján din partea UDMR. Deciziile Consiliului vor fi adoptate prin consens, iar întâlnirile vor avea loc de câte ori este nevoie, dar cel puţin o dată pe lună.

Şase din 10

Tot sâmbătă, au fost repartizaţi şi candidaţii susţinuţi de UDMR la nivelul direcţiilor şi serviciilor deconcentrate din judeţul Hunedoara. Astfel, în urma distribuirii care s-a făcut în funcţie de criteriul demografic, cu o populaţie maghiară de cinci la sută, UDMR a obţinut, în judeţul Hunedoara, două posturi de directori coordonatori şi patru funcţii de directori adjuncţi. Prin urmare, Grigorie Burjan revine în funcţia de director coordonator al Serviciului de Gospodărire a Apelor Hunedoara (SGA), iar Edmund Veress îşi menţine postul de şef al Direcţiei Judeţene de Control Calitate în Construcţii. Şi Martha Mate revine pe postul de inspector şcolar general adjunct la IŞJ Hunedoara, iar Lörincz Széll îşi menţine poziţia de adjunct la Direcţia Judeţeană pentru Tineret Hunedoara. Potrivit liderului UDMR, Iuliu Winkler, viitorii directori adjuncţi de la Direcţia Generală de Finanţe Publice şi Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală vor fi decişi de către UDMR săptămâna viitoare, deoarece pentru aceste funcţii sunt mai mulţi candidaţi.

A cedat în favoarea bunei colaborări

UDMR şi-a dorit mai multe posturi, însă declanşarea unui potenţial scandal legat de schimbarea din funcţie a actualilor directori PDL, i-a determinat pe membrii comisiei de negociere să renunţe la pretenţii şi să opteze pentru o colaborare trainică şi îndelungată la guvernare. „Nu mi-am atins obiectivele. Mi-aş fi dorit şi alte funcţii, însă, dată fiind atmosfera şi modul în care a decurs dialogul, mă declar totuşi mulţumit. Nu m-am cramponat de atingerea numărului de posturi, renunţând la câteva dintre ele în favoarea unui climat de linişte şi bună colaborare. Greutatea negocierilor a constat în faptul că toate funcţiile sunt ocupate de PDL. Altfel stăteau lucrurile, dacă distribuirea posturilor s-ar fi făcut în 2008, imediat după instalarea guvernului”, a declarat Iuliu Winkler.

2 comentarii la „PDL şi UDMR Hunedoara şi-au împãrţit funcţiile de conducere

  • Au oameni buni UDMRistii dar sunt mult prea oportunisti

  • daca si-au impartit functiile fara sa iasa scintei este ok…acum problema este unde vor gasi amantele, circiumele selecte, unde vor face vacantele,cite rude sunt fara serviciu si tre angajate…oricum udmr trebuie sa-si consolideze ideologia politica pentru viitoarele aliante, ca doar au fost cu pnl-psd, acum cu pdl…miine???

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura