Politica si administratie

PDL face „epurãri” pe criterii politice

Nicolle Ebner

Conducerea filialei judeţene a PC Hunedoara acuză PDL de „epurarea” instituţiilor pe criterii politice, cu scopul instaurării monopolului democrat-liberal.

Conservatorul Simion Molnar, schimbat din funcţie

„Epurarea” a început şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara, prin schimbarea preşedintelui interimar PC Deva, Simion Molnar, din funcţia de inspector al Departamentului de management, în cea de profesor metodist la Casa Corpului Didactic. Potrivit conservatorilor, prin această rocadă, PDL a încredinţat controlul asupra tuturor directorilor de şcoli din judeţ Iolandei Iacob, membru PDL Deva. Potrivit conservatorilor, inspectorul şcolar general, Alexandru Lăutaru, nu ar fi avut nimic cu persoana lui Simion Molnar, doar cu… culoarea politică. „Nu mi s-a spus vreun motiv al schimbării mele, însă, chiar dacă am fost numit pe post, cu delegaţie, trebuia să se organizeze concurs pentru ocuparea lui”, a declarat Simion Molnar. „Motivul invocat de conducerea PC Hunedoara este total fals. Nu înţeleg scandalul. Schimbarea a fost una obiectivă şi îmi rezerv dreptul de a nu comenta această situaţie. Şi postul de profesor metodist la Casa Corpului Didactic este unul important, dar, probabil, e vorba de orgoliu personal”, a răspuns acuzaţiilor, Alexandru Lăutaru, şeful Învăţământului hunedorean.

Liberalul Victor Bucaleţ trimis la pensie

Tot la sfârşitul săptămânii trecute, Cristian Vladu, directorul general adjunct al Termocentrale Mintia, afirma, într-o emisiune televizată, că printre angajaţii care vor fi pleca din firmă este şi fostul director general al societăţii, liberalul Victor Bucaleţ, pe motiv că întruneşte condiţiile de pensionare încă din anul 2003. „Nu ştiu nimic, pentru că sunt în concediu. Cât despre condiţiile de pensionare, am anii lucraţi, dar nu am vârsta necesară pensionării”, a declarat Victor Bucaleţ, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. Preşedintele filialei judeţene PC Hunedoara, Petru Mărginean, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că, la Termocentrala Mintia, „absolut toţi directorii au fost numiţi pe posturi, fără concurs, de către Vladu, pe criterii politice”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura