FlashPolitica si administratie

PDL a pãstrat pe funcþii câþiva directori PSD

05Georgeta Barabas  6996

Nicolle Ebner

Majoritatea directorilor coordonatori şi adjuncţi susţinuţi de PSD, din judeţul Hunedoara, au primit deciziile de eliberare din funcţie, mai puţin directorii coordonatori ai Agenţiei judeţene pentru Protecţia Mediului, Direcţiei de Cultură şi Direcţiei Sanitar-Veterinare.
Barabaş, Roman şi Rudeanu nu pleacă
Printre directorii PSD reconfirmaţi în funcţii de către miniştrii de resort se numără Georgeta Barabaş (foto stânga) – director coordonator al APM Hunedoara, Ciprian Roman-director coordonator al Direcţiei de Cultură, Mihail Rudeanu (foto dreapta) -director coordonator al DSV Hunedoara. „În urma analizei activităţii desfăşurate de directori, am decis să primeze criteriul profesionalismului, şi nu neapărat cel politic. Tocmai de aceea, unii directori PSD au fost păstraţi pe funcţii.
Din păcate, nu au fost prea mulţi şefi din PSD care să treacă de acest criteriu eliminator”, a declarat prefectul Dorin Gligor. Se pare că şi Costel Alic-director coordonator al Termocentralei Mintia a reuşit să-şi menţină poziţia de şef al societăţii, post râvnit de altfel şi de fostul prefect PDL de Hunedoara, Cristian Vladu.
Andronache se pregăteşte să migreze la PDL
În luna martie 2009, MESAGERUL HUNEDOREAN făcea cunoscut faptul că omul de afaceri Daniel Andronache, membru PC, a trecut la PSD, înscriindu-se în organizaţia comunală PSD Şoimuş. S-a dovedit că înscrierea în partid i-a adus postul de director general al Companiei Minvest Deva, pe care l-a mai deţinut, pe vremea guvernării PSD. Surse oficiale din PDL susţin că Andronache şi-a exprimat dorinţa de a părăsi barca PSD, pentru a deveni membru PDL. Scopul fiind acelaşi-păstrarea funcţiei de director coordonator al Minvest Deva. Andronache neagă zvonul, la fel cum l-a negat, în urmă cu o jumătate de an, şi pe cel despre trecerea de la PC la PSD. Se pare că PDL nu l-a primit cu braţele deschise, intenţia lui de a-şi schimba culoarea politică fiind încă analizată.
Comisarul Moldovan, mazilit taman de colegii de partid
Este de notorietate scandalul iscat pentru postul de comisar şef al Gărzii de Mediu din judeţul Hunedoara, post ce trebuia să fie ocupat de un reprezentant PSD, dar condus, în fapt, de un membru PDL. Convins că nu mai are cine ce să-i facă, odată ajuns PDL la putere, comisarul Cristian Moldovan a avut parte de o surpriză neplăcută. Şi de data aceasta, MESAGERUL HUNEDOREAN a avut contribuţia la sancţionarea şefului Gărzii de Mediu, acesta pierzându-şi postul şi din cauza faptului că nu a gestionat, în mod profesionist, situaţia total neplăcută când devenii au fost nevoiţi să respire duhoarea de găinaţ, provenit de la fermele avicole de la Mintia şi care a fost împrăştiat, pe post de îngrăşământ natural, pe tarlaua fermei de legume de la periferia Devei. În locul lui Cristian Moldovan, şef al Gărzii de Mediu este Tiberiu Bold.

Fostul liberal Petrui, adjunct la Direcţia de Sănătate Publică
Lui Ioan Demeter (PSD) i s-a îndeplinit dorinţa de a „scăpa” de funcţia de conducere a instituţiei judeţene, mai repede decât credea. Încă nu a primit decizia de schimbare din funcţie, dar spune că se aştepta la aşa ceva.
Dovadă, faptul că nu s-a grăbit să-şi mute cartea de muncă, odată cu preluarea funcţiei de director coordonator al DSP Hunedoara. Surpriza pentru postul de director medical în cadrul DSP este candidatul PDL, în persoana doctorului Dorin Petrui, fost liberal de frunte în organizaţia municipală. 
Titel Brăgaru, adjunct la IPJ
PDL pregăteşte şi schimbarea unuia dintre adjuncţii de la IPJ Hunedoara, dar încă nu se ştie care dintre ei. „În cărţi” este Titel Brăgaru, care din luna noiembrie 2005 deţine funcţia de şef al Poliţiei din Petroşani. Florin Şerban rămâne la conducerea Gărzii Financiare şi îl va avea ca adjunct pe Nicolae Ştefan-comisar şef de secţie. La AJOFM, directorul coordonator adjunct Eduard Felciuc a fost înlocuit cu Tatiana Lascău; activitatea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) va fi condusă de Veronica Borungel, adjuncta lui Vasile Jurca (PSD Petrila); Flavius Budiul este noul director al Autorităţii Rutiere Române, iar la Sistemul de Gospodărire a Apelor revine, în calitate de director coordonator, Voicu Poenar. Direcţia de Muncă va fi condusă de Mircea Zidărescu, iar la Direcţia Judeţeană de Protecţie Socială, încă nu s-a decis soarta directorului PSD, Mihai Popovici. 
De asemenea, MESAGERUL HUNEDOREAN consemna în ediţia de luni, 5 octombrie, revenirea lui Lucian Heiuş din postul de şef al Trezoreriei, în funcţia de director coordonator al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Hunedoara, post ocupat până acum de Vasile Rusan (PSD). Şi la ITM, pedelistul Horea Iacob Raţiu a revenit în funcţia de director, după ce negocierile protocolului l-au aruncat într-un post de şef de birou. Adjunctul Alexandru Lăutaru conduce, de două zile, Inspectoratul Şcolar din judeţul Hunedoara, în locul social-democratului Sorin Radu, iar Simion Molnar (PC) a fost înlocuit cu Ion Jurchelea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura