EvenimentFlash

Paznici atacaţi de hoţi, cu bâte şi răngi

Andreea Lazăr

Cinci tineri, cu vârste cuprinse între 21 şi 32 de ani, au fost arestaţi de poliţiştii hunedoreni, după ce au furat, la sfârşitul săptămânii trecute, mai multe piese de oţel, din incinta combinatului siderurgic din Hunedoara şi i-au atacat cu bâte şi răngi pe paznicii care i-au surprins asupra faptului.
Aceştia au intrat în combinat înarmaţi cu bâte şi răngi, au spart geamurile unei hale şi au pătruns în interiorul acesteia. Paznicii societăţii i-au surprins pe cei cinci în plină acţiune, în timp ce scoteau din hală şi încărcau într-o căruţă mai multe piese şi subansamble din oţel. Încercând să-i oprească, paznicii au fost atacaţi cu răngile de cei prinşi la furat. Până la urmă, hoţii au reuşit să fugă cu piesele sustrase, pe care ulterior le-au vândut la un centru de colectare a fierului vechi din oraş. Numai că, n-au prea avut parte să se bucure de banii încasaţi, deoarece au fost repede depistaţi şi săltaţi de poliţiştii hunedoreni.
„Bucăţile de oţel au fost recuperate de poliţişti şi înapoiate combinatului siderurgic. Prejudiciul creat de cele cinci persoane se ridică la 20.000 de lei”, a declarat inspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Cei cinci hoţi au fost prezentaţi magistraţilor hunedoreni, care au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pe 29 de zile, pentru tâlhărie. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia îşi vor petrece următorii ani în spatele gratiilor.

Au furat balustradele pasarelei
Adevărul este că furtul de fier a luat amploare în oraşul de pe Cerna. Dovada este şi isprava altor trei hoţi, dintre care doi sunt minori, care au fost prinşi în flagrant de poliţişti, la sfârşitul săptămânii trecute, imediat după ce au furat balustradele de la pasarela ce traversează calea ferată în localitatea Peştişu Mic. Hotărâţi să facă rost de fier cu orice chip, cei trei n-au ţinut cont de faptul că pun în pericol siguranţa celor care circulă pe pasarelă respectivă. Balustradele din metal tăiate şi furate cântăreau 930 de kilograme şi urmau să fie vândute la un centru de colectare a fierului vechi din judeţ. Poliţiştii au reuşit recuperarea întregului prejudiciu, balustradele fiind predate părţii vătămate. Pe numele tinerilor a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru furt calificat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura