Păuniţa a fost aleasă „Miss Bălţata Românească”

21 septembrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

04 baltata

Nicolle Ebner

Peste 5.000 de persoane au participat ieri, la cea de-a noua ediţie a tradiţionalului târg „Bălţata Românească” de la Băcia. Ca în fiecare an, cei mai buni crescători de bovine din întreg judeţul şi-au înscris „mândrele” în concursul de frumuseţe, pentru a câştiga trofeul „Miss Bălţata Românească”.

Un târg căruia i s-a dus faima
La concursul de frumuseţe au participat 25 de vaci şi juninci din Băcia, Brad, Vaţa, Călan, şi Bretea Română, trofeul „Miss Bălţata Românească” fiind câştigat de vaca numită „Păuniţa” (foto), aparţinând lui Valentin Onescu, din satul Vâlcele, comuna Bretea Română. „A fost una dintre cele mai reuşite ediţii de până acum. Niciodată nu am avut 5.000 de oameni la târg, ca în anul acesta. Asta înseamnă că târgului de bovine de la Băcia i s-a dus vestea şi a intrat în rândul evenimentelor tradiţionale. Culmea, parcă şi sponsorii au fost mai darnici anul acesta, cu câştigătoarele, în ciuda faptului că traversăm această acută criză economică. Iar de câştigat, a câştigat chiar cea mai bună, mai productivă şi mai bine îngrijită văcuţă, decizia juriului fiind luată după criteriul valorii”, declară primarul comunei Băcia, Emil Rîşteiu.

Promovarea producătorilor autohtoni
Noutatea târgului din acest an a constat în amenajarea a 10 standuri cu produse alimentare, de panificaţie, apicole şi din carne, autohtone. „Scopul acestei expoziţii cu vânzare a fost acela de a-i promova pe producătorii autohtoni şi a încuraja consumul produselor noastre. S-au expus cartofi, legume, fructe, produse apicole de la noi din judeţ, care sunt exportate şi în Franţa, produse de panificaţie şi de carmangerie de la unităţile din Deva şi Brad. Nu am mai văzut atâta lume la târgul din Băcia, iar frumuseţea concurentelor ne-a convins că Bălţata noastră românească ne poate reprezenta cu cinste, oriunde în Europa”, a declarat şi Ioan Ştefan, director coordonator al Direcţiei Agricole din judeţul Hunedoara, una din instituţiile organizatoare ale evenimentului. Până la urmă, după cum spuneau organizatorii, prin reuşita târgului de la Băcia, crescătorii de animale, administraţia locală şi instituţiile de resort şi-au demonstrat că se poate depăşi dificila perioadă de criză. Totul e să munceşti, să te implici şi să nu-ţi pierzi speranţa.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Ana Porgras, noua campioană

După accidentarea Sandrei Izbaşa, titlul naţional la individual compus a fost câştigat de Ana Porgras (foto) de la CSS Galaţi....

„Ia-ţi lemnele sau te împuşc!“

Ameninţările cu arme de foc au devenit o modă în România. Sâmbătă seară, în jurul orei 18,30, poliţiştii au fost...

Judecătorii hunedoreni continuă protestele

Adunarea Generală a Judecătorilor de la Tribunalul Hunedoara a decis continuarea protestului, cu menţiunea că vor fi judecate şi alte...

Închide