Sport

Patru jucători de la Autobergamo Deva, convocaţi la Naţională

Nicolae Gavrea

Reprezentativa de futsal a României dispută astăzi şi mâine două meciuri amicale de pregătire cu selecţionata similară a Albaniei, cele două partide fiind programate în Sala Polivalentă din Arad, locaţie aleasă în premieră pentru astfel de jocuri.

Primul meci se va desfăşura astăzi, cu începere de la ora 18, iar partida revanşă, mâine de la ora 12. Jocurile vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook Futsal România şi pe YouTube Futsal România, ne comunică forul român de specialitate.
Pentru dubla întâlnire cu Albania, selecţionerul Robert Lupu a convocat 14 jucători, doi dintre ei, Valentin Ilaş şi Andrei Crăciun, fiind convocaţi în premieră la echipa naţională.
Lotul României cu care se prezintă antrenorul Robert Lupu la dubla cu Albania este următorul: Vlad Iancu (Informatica Timişoara), Petrişor Toniţă (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraş (FK Odorheiu Secuiesc) – portari; Adrian Pânzaru, Biro Attila, Paulo Ferreira (toţi Autobergamo Deva), Savio Valadares, Valentin Ilaş, Liviu Ruxandari, Mimi Stoica (toţi Informatica Timişoara), Octavian Cireş, Andrei Crăciun (ambii United Galaţi), Alpar Csoma (FK Odorheiu Secuiesc), Henrique Ribeiro (Cartagena/ Spania).
Federaţia Română de Fotbal a comunicat că următoarele partide oficiale ale naţionalei de futsal sunt programate în toamna anului viitor, în calificările pentru Cupa Mondială 2020 unde România intră direct în Main Round. La turneul final al Mondialului se califică şapte echipe europene.
Pe de altă parte, echipa României de futsal U-19 a disputat săptămâna trecută două partide amicale, în compania selecţionatei similare din Serbia. În primul dintre ele, disputat la Zrenjanin, în Serbia, gazdele s-au impus cu scorul de 4 – 2, dar în partida a doua care s-a jucat în Sala „Constantin Jude” din Timişoara, jucătorii români, pregătiţi de selecţionerul Endre Kacso, au câştigat cu scorul de 5 – 1. Golurile noastre au fost marcate de Sergiu Gavrilă – două, Vlăduţ Dudău, Robert Crişan şi Matei Boşneagă. De remarcat că în echipa naţională a evoluat şi deveanul Bogdan Pieptea.
Aşa cum precizează federaţia într-un comunicat, echipa naţională U-19 va debuta anul viitor în preliminariile Campionatului European. Până la debutul din preliminarii, echipa va efectua un cantonament de o săptămână la Odorheiu Secuiesc. În noiembrie, România va juca două meciuri amicale în compania Moldovei, în faţa căreia a câştigat în iunie, la Chişinău, cu 9 – 1 şi 8 – 3.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

9 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

9 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

9 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

9 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

10 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

10 ore ago