Patru jucători de la Autobergamo Deva, convocaţi la Naţională

Nicolae Gavrea

Reprezentativa de futsal a României dispută astăzi şi mâine două meciuri amicale de pregătire cu selecţionata similară a Albaniei, cele două partide fiind programate în Sala Polivalentă din Arad, locaţie aleasă în premieră pentru astfel de jocuri.

Primul meci se va desfăşura astăzi, cu începere de la ora 18, iar partida revanşă, mâine de la ora 12. Jocurile vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook Futsal România şi pe YouTube Futsal România, ne comunică forul român de specialitate.
Pentru dubla întâlnire cu Albania, selecţionerul Robert Lupu a convocat 14 jucători, doi dintre ei, Valentin Ilaş şi Andrei Crăciun, fiind convocaţi în premieră la echipa naţională.
Lotul României cu care se prezintă antrenorul Robert Lupu la dubla cu Albania este următorul: Vlad Iancu (Informatica Timişoara), Petrişor Toniţă (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraş (FK Odorheiu Secuiesc) – portari; Adrian Pânzaru, Biro Attila, Paulo Ferreira (toţi Autobergamo Deva), Savio Valadares, Valentin Ilaş, Liviu Ruxandari, Mimi Stoica (toţi Informatica Timişoara), Octavian Cireş, Andrei Crăciun (ambii United Galaţi), Alpar Csoma (FK Odorheiu Secuiesc), Henrique Ribeiro (Cartagena/ Spania).
Federaţia Română de Fotbal a comunicat că următoarele partide oficiale ale naţionalei de futsal sunt programate în toamna anului viitor, în calificările pentru Cupa Mondială 2020 unde România intră direct în Main Round. La turneul final al Mondialului se califică şapte echipe europene.
Pe de altă parte, echipa României de futsal U-19 a disputat săptămâna trecută două partide amicale, în compania selecţionatei similare din Serbia. În primul dintre ele, disputat la Zrenjanin, în Serbia, gazdele s-au impus cu scorul de 4 – 2, dar în partida a doua care s-a jucat în Sala „Constantin Jude” din Timişoara, jucătorii români, pregătiţi de selecţionerul Endre Kacso, au câştigat cu scorul de 5 – 1. Golurile noastre au fost marcate de Sergiu Gavrilă – două, Vlăduţ Dudău, Robert Crişan şi Matei Boşneagă. De remarcat că în echipa naţională a evoluat şi deveanul Bogdan Pieptea.
Aşa cum precizează federaţia într-un comunicat, echipa naţională U-19 va debuta anul viitor în preliminariile Campionatului European. Până la debutul din preliminarii, echipa va efectua un cantonament de o săptămână la Odorheiu Secuiesc. În noiembrie, România va juca două meciuri amicale în compania Moldovei, în faţa căreia a câştigat în iunie, la Chişinău, cu 9 – 1 şi 8 – 3.

One thought on “Patru jucători de la Autobergamo Deva, convocaţi la Naţională

  • 26 septembrie 2018 la 8:05
    Permalink

    Fratii Matei s-au retras de la nationala?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.