Patronul unei brutării s-a ales cu plângere penală

Sorina Popa

Patronul unei brutării din Deva s-a ales cu o plângere penală, după ce inspectorii de muncă au identificat 14 muncitori care lucrau la firma respectivă, dar fără forme legale.

30 de angajatori sancţionaţi
Muncitorii au fost nevoiţi să lucreze aici fără forme legale în perioada iulie-noiembrie 2012. Plângerea penală face parte dintr-o acţiune a Inspectoratului Teritorial de Muncă din ultima săptămână.  De asemenea, o altă firmă a fost amendată cu suma de 30.000 de lei, deoarece pe şantierul acesteia, mai multe persoane lucrau la negru. În ultima săptămână, reprezentanţii ITM Hunedoara au efectuat 50 de controale la societăţi comerciale din judeţ. Un număr de 30 de angajatori au fost sancţionaţi contravenţional.

Controalele continuă şi de sărbători
„Ca de obicei, în timpul controalelor, se constată aceleaşi nereguli: neîntocmirea pontajelor sau neevidenţierea timpului de muncă a salariaţilor; neîntocmirea contractelor de muncă în formă scrisă, nerespectarea timpului de muncă şi de odihnă sau necompensarea orelor suplimentare cu timp liber. Cuantumul sancţiunilor s-a ridicat doar în această săptămână la suma de 35.300 lei, din care 30.000 lei doar pentru muncă nedeclarată. Un număr de 320 de măsuri au fost dispuse în vederea remedierii tot atâtor deficienţe constatate de inspectorii de muncă. Deşi urmează sărbătorile Crăciunului şi Anului Nou, ITM Hunedoara va continua controalele la agenţi economici, în vederea monitorizării respectării legislaţiei muncii şi securităţii şi sănătăţii în muncă”, a declarat Horia Raţiu, şeful ITM Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Monica Ridzi, pe lista „penalilor” din Parlament

Se pare că avem, din nou, o premieră în viaţa politică autohtonă, având în vedere că noul Parlament are mulţi...

Bulina neagră 12.12.2012

Nicolae Drăgoi, directorul general al CNH Petroşani

Bulina albă 12.12.2012

Ilie Toma, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii

Închide