Sport

Patimi, lumină, evadare

Ciprian Marinuţ

Fotbalul etalat de Mureşul Deva în partida din Sâmbăta Mare, cu FC Bihor, a fost în ton cu suferinţa din „săptămâna patimilor”, dar superbul gol marcat de Sătmar a adus iar „lumina” victoriei. Drept urmare, trupa pregătită de Gică Barbu a evadat, pentru prima dată în retur, din zona locurilor retrogradabile, urcând pe locul 12.

Unii cu ocaziile, alţii cu golurile

Legea nescrisă care spune că în fotbal contează golurile, nu şi ocaziile sau impresia artistică, a fost de data aceasta favorabilă devenilor. Mureşul a marcat mai mult decât FC Bihor, deşi la numărul de ocazii, orădenii au stat mai bine, iar toate cele trei puncte puse în joc au intrat în contul devenilor. Cu juniorul Pistol în rol de căpitan, Mureşul a deschis scorul rapid, prin noua achiziţie, Cosmin Goia (min. 12). Fundaşul, aflat la debutul la Deva, a reluat cu capul de la şase – şapte metri, la colţul scurt, centrarea din corner a lui Golguţ. Orădenii au reacţionat prompt şi au egalat prin Pocean (20), cu un şut din foarfecă de la 12-13 metri. Trupa pregătită de Dan Dobai putea prelua conducerea, însă portarul devean Marcel Moldovan a fost la locul potrivit la ocaziile avute de Benţe (21) şi Elek (30). Goia (29) a mai înscris o dată, însă golul a fost anulat la semnalizarea tuşierului Costin Florescu, care a apreciat că fundaşul Mureşului a comis henţ înainte de a marca. După pauză, cu Bajko căpitan, Mureşul a fost în corzi, dar acelaşi portar Marcel Moldovan a fost salvator la şutul lui Elek (47) şi la lovitura de cap din 10 metri a lui Benţe (51). Ocaziile ratate s-au răzbunat, iar deveanul Sătmar a şutat de la 17 metri, direct sub bara transversală, şi a adus avantaj Mureşului cu un nou gol de generic tv. Soarta meciului a fost decisă de Dosan (81), care a intervenit salvator pe linia porţii, după ce la un corner, portarul Moldovan fusese învins de lovitura de cap a lui Cristi Luca.

Şi felicitaţi, şi criticaţi

Antrenorul Gică Barbu şi-a felicitat jucătorii pe gazon, la ieşirea de pe teren, pentru victorie, însă s-a plâns apoi, la conferinţa de presă, de jocul lor slab. „Am câştigat, pentru că am fost ocrotiţi de noroc. Am ajuns să trăim din execuţiile unor jucători în anumite momente ale meciului şi nu este bine. În ciuda victoriei, recunosc că echipa a jucat slab, nu a construit nimic pe benzi şi a exagerat cu mingi bubuite în careul advers. Fotbaliştii au fost crispaţi şi au jucat cu frică. Îmi pare rău că trebuie să spun aşa ceva după o victorie, dar asta este realitatea”, a declarat Barbu.

Mureşul Deva – FC Bihor 2-1 (1-1)

Au marcat: Goia (12), Sătmar (74) / Pocean (20)

Mureşul: M. Moldovan – I. Câmpean, Goia, V. Pistol (cpt – 46 Al. Petresc), Opriceană (46 Dosan) – Grigoruţă, Golguţ (57 Apetri), Sătmar, Kelemen – Tîrnovean, B. Bajko. Antrenor: Gheorghe Barbu

FC Bihor: Fildan – Letan, Tînc, Pocian, Tegzeş – Chiş (81 Iambor), Bundea (73 Coroian), Filip, Sorian – R. Elek, Benţe (65 Cr. Luca). Antrenor: Dan Dobai.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura