Pasiunea bate criza

Ciprian Marinuţ

Jucătorii echipei de futsal Dava Deva, antrenaţi de Karoly Gaşpari (foto), au refuzat să „dezerteze” în faţa „necazurilor” din perioada de pregătire şi îşi doresc să onoreze renumele futsalului devean la revenirea în Liga I. Oficialii clubului devean au rămas datori faţă de proprii jucători, întrucât au rezolvat doar parţial şi pe ultima sută de metri problema accesului echipei în Sala Sporturilor din Deva. Jucătorii de la Dava au intrat abia marţi, cu patru zile înainte de startul campionatului, pentru prima dată pe parchetul Sălii Sporturilor, după ce s-au antrenat pe potecile de pe Cetate şi în curtea unui liceu.
 

Se pregătesc, ca să evite abandonul
„Disputa legată de accesul echipei Dava în Sala Sporturilor a rămas în aer, întrucât principalul finanţator al clubului este încă în concediu. Totuşi, pentru a efectua măcar câteva antrenamente pe parchet, înainte de startul campionatului, s-a găsit soluţia provizorie de a închiria sala, pentru câteva zile, în regim privat, nu ca şi club. Astfel, de marţi avem câte o oră de pregătire la sală, iar până mâine, la ultimul antrenament înainte de startul campionatului, vom acumula patru ore de pregătire pe parchet. E puţin, pentru că futsalul nu poate fi păcălit, dar e mai mult decât nimic”, a spus Karoly Gaşpari, dublu campion naţional cu fosta echipă FC CIP Deva. Tehnicianul grupării devene a precizat că jucătorii au acceptat să se pregătească chiar şi în condiţii vitrege de dragul futsalului. „Am decis cu jucătorii să ne pregătim, pentru a evita un abandon înainte de start. Înţelegem că sunt vremuri grele, dar sperăm ca lucrurile să se remedieze din mers”, a explicat Gaşpari.

Revin câteva piese „grele”
La revenirea în Liga I, după trei ani de absenţă, devenii vor debuta în deplasare, pe terenul vicecampioanei României, United Galaţi. Meciul va fi dificil, dar cei de la Dava speră ca el să fie punctul unui nou început frumos. „Lotul a fost completat în ultimele zile cu foştii componenţi ai grupării Olimpic Simeria, Gică Ţiglar, Adrian Moţ şi Alin Paul, jucători cu experinţă în Liga I. Este posibilă şi ajungerea la un acord cu unul dintre portarii Titi Bejinariu şi Ionuţ Florea, ambii foşti la FC CIP. În aceste condiţii, am avea cât de cât o primă linie competitivă. Luăm startul de pe… loc, dar sperăm să punem bazele unei noi echipe frumoase”, a afirmat Karoly Gaşpari.
Primul joc pe teren propriu al celor de la Dava este programat în 11 septembrie, cu Clujana Cluj-Napoca (locul cinci sezonul trecut). În total, în Liga I vor activa 10 echipe. În fiecare etapă, câte un joc va fi televizat de Digi Sport.
Lotul echipei Dava Deva: Bozan – portar; Ţiglar, Moţ, A. Paul, Mateescu – Macingo, L. Popescu, Buta şi Timiş – jucători de câmp.

2 comentarii la „Pasiunea bate criza

  • 2 septembrie 2011 la 15:16
    Legătură permanentă

    echipa deveana sa nu poata juca in sala sporturilor a municipiului deva!eu cred ca ar trebui primita si sa le dea si bani,caci reprezinta orasul deva,judetul HD ,ardealul!
    oare nu e ciudat nu?!….

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.