Paşi concreţi pentru dezvoltarea învăţământului dual în judeţ

Prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a organizat astăzi o nouă întâlnire a re­prezentanţilor instituţiilor şi firmelor im­plicate în dezvoltarea învăţământului dual.
La discuţii a fost prezent primarul muni­ci­piu­lui Deva, Florin Nicolae Oancea, care i-a asi­gurat pe toţi partenerii acestui proiect de spri­jinul şi implicarea municipalităţii pentru atin­gerea acestui important obiectiv: pregătirea profesională a tinerilor din Deva şi din judeţul Hunedoara, pentru calificarea în meserii soli­ci­tate de companii cu capital românesc sau străin.
Astăzi, Teodora Tarog, manager al companiei „CTS România”-Deva, a prezentat „Planul de acţiuni pentru 2021”, care are ca obiectiv : crearea de clase pentru învăţământ dual, începând cu anul şcolar 2021 – 2022.
Prefectul Călin Petru Marian consideră că identificarea firmelor care au nevoie de per­sonal calificat şi a meseriilor care se cer pe piaţa hunedoreană a muncii, constituie un pas important în reuşita proiectului pornit de Instituţia Prefectului în urmă cu câteva luni.
La discuţii au mai participat: din partea I.Ş.J. prof. Dana Luiza Cioară, inspector şcolar pen­tru domenii tehnice, prof. Dan Motântău – din partea Colegiului Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”, Crinela Gafton – Director al ”Camerei de Comerţ şi Industrie” Hunedoara şi Simona Cojocărescu, din partea firmei „In­terlog”, specializată în pregătirea profesională pentru diferite meserii.
Forma de studiu profesional de tip „Dual”, este foarte avantajoasă pentru cursanţi, care pot beneficia de bursă şi, la final, de posi­bili­tatea semnării unui contract de muncă. Totodată, agentul economic are posibilitatea de recrutare a tinerilor calificaţi cărora, pe tim­pul şcolii, le sunt acoperite o parte din chel­tuielile de studiu (burse) şi li se oferă posi­bilitatea de a efectua practica de specialitate în spaţiile de producţie ale firmelor partenere. Pregătirea teoretică şi tehnică este asigurată de unităţile de învăţămînt implicate în acest tip de pregătire profesională. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare