Actualitate

Parteneriat pentru siguranța elevilor

Ieri, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, i-a primit pe reprezentanții unităților de învățământ din Italia, Portugalia, Polonia, Turcia și Macedonia de Nord, partenere în cadrul proiectului de parteneriat strategic „Child Safety Matters”, finanțat de Comisia Europeană, prin Programul Erasmus+.
„Scopul proiectului este acela de a aduce în dezbatere și de a găsi soluții la o problematică foarte actuală, cu implicații majore în viața socială din toate țările partenere: siguranța copilului. Având în vedere că această problemă ne preocupă pe toți, fiind vorba despre siguranța copiilor și nepoților noștri, cred că este necesară identificarea instrumentelor optime de prevenire, intervenție și reducere a cazurilor de abuz asupra copiilor în mediul social, școlar și virtual! Îmi exprim speranța că participanții la acest stagiu transnațional, care se desfășoară la Deva în perioada 20-22 septembrie 2022, vor pune în valoare experiențele și metodele de bune practici din țările partenere.
O felicit pe doamna prof. dr. Maria Ștefănie, inspector școlar general al jude­țului Hunedoara, pentru implicare și pentru preocuparea constantă de a identifica cele mai bune soluții pentru a asigura elevilor din județul Hunedoara un mediu educa­țional sănătos și sigur!”, a declarat Laurențiu Nistor, șeful Consiliului Jude­țean Hunedoara. (A.N.)