Politica si administratie

Parlamentarii, „chinuiţi” de problemele minerilor

05 vot-in-parlamentSorina Popa

Ieri, PP-DD şi PDL au depus, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă, intitulată „Scăpaţi mineritul din Valea Jiului de norocul conducerii bicefale Vosganian-Niţă“, semnată de 73 de deputaţi, aparţinând celor două formaţiuni politice.
„Una spun acasă şi alta la Bucureşti”
Votul final privind această moţiune simplă va fi dat astăzi, în camera inferioară a Parlamentului. „Am observat, în discuţiile pe marginea moţiunii simple legate de mineritul din Valea Jiului, că parlamentarii USL din judeţul nostru, şi nu numai, au spus că banii care s-au investit în domeniile schiabile din Vale ar fi trebuit să fie daţi mineritului. Însă, în campania electorală de anul trecut, aceşti parlamentari spuneau în Valea Jiului că trebuie să se găsească o alternativă la minerit, iar acum se contrazic. Parlamentarii USL din judeţ una spun în Valea Jiului şi alta la Bucureşti. Ei au impresia că Parlamentul este o televiziune cu circuit închis, că nu se află ce declaraţii fac ei aici”, a declarat senatorul PP-DD Haralambie Vochiţoiu. Senatorul PP-DD are o propunere legislativă privind modificarea Legii minelor.
„Nu s-a făcut nici o modernizare”
Preocuparea noastră este să eliminăm furturile care au avut loc în sistemul energetic. În Valea Jiului, nu ştiu dacă în ultimii ani s-a făcut vreo modernizare la vreo mină. Trebuie investiţii şi dumneavoastră aţi avut posibilitatea în anii în care aţi fost la guvernare să investiţi. Din păcate, n-aţi făcut nimic!“, a spus ministrul Energiei, Constantin Niţă, la dezbaterea moţiunii simple. El a arătat că iniţiatorii moţiunii vor să arate că „îi doare sufletul“ de grija minerilor, iar demersul este „politicianist“. “Ce mă interesează este să modernizăm cele patru mine cu o sumă calculată de noi la 60 de milioane de euro, într-un an, într-un an şi jumătate“, a precizat Niţă. El a mai spus că în această lună, „va fi finalizat ca documentaţie“ Complexul Energetic Hunedoara.

One thought on “Parlamentarii, „chinuiţi” de problemele minerilor

  • O investitie din banii publici foarte mare , dar cei care au furat din minerit de ce nu restituie ,pentru ei nu este lege de recuperare ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.