Actualitate

Părintele Arhimandrit Gherontie Ciupe, uns Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, cu titulatura Hunedoreanul

Ieri, o delegație a Consiliului Județean Hunedoara condusă de președintele Laurențiu Nistor, a participat la slujba de hirotonie a Preacuviosului Părinte Arhiman­drit Gherontie Ciupe în slujirea de Arhiereu Vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, care a avut loc la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Deva.

Slujba a fost oficiată de un sobor de 20 de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române sub conducerea ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ar­dealului și Arhiepiscopul Sibiului.
Părintele Arhimandrit Gherontie a fost ales prin vot secret Arhiereu vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei în şedinţa de lucru a Sfântului Sinod din 9 februarie şi va purta titulatura de Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul.
Arhimandritul Gherontie Ciupe (56 de ani) a urmat atât Seminarul, cât și Facultatea de Teologie la Craiova, a avut apoi o bursă de studiu la Padova, Italia, iar doctoratul l-a obținut la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca cu tema „Despre Taina Pocăinței și Reconstrucția Sinelui”.
A fost Mare Eclesiarh al Catedralei din Craiova (1996-2010), Exarh al Mănăstirilor în Arhiepiscopia Craiovei (2002-2003; 2005-2009), dar și secretar eparhial la Craiova (2003-2005), apoi Vicar administrativ epar­hial al Episcopiei Devei și Hunedoarei (2010-2018; martie 2021-prezent), dar și consilier eparhial, tot la Deva (2018-2021). (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura