Parcul Industrial, alternativă viabilă pentru dezvoltarea Hunedoarei

Magdalena Şerban

La împlinirea a 10 ani de existenţă a Parcului Industrial Hunedoara, conducerea acestuia, împreună cu Primăria municipiului de pe Cerna au organizat o manifestare specială, menită a evidenţia faptul că entitatea economică respectivă reprezintă cea mai viabilă alternativă de revigorare a municipiului din punct de vedere economico-financiar şi social, de dezvoltare a Hunedoarei în anii următori. La acţiune, au participat alături de edilii Hunedoarei, prefectul Sorin Vasilescu, noii deputaţi de Hunedoara şi Deva, Carmen Hărău şi Mircia Muntean, reprezentanţi ai Facultăţii de Inginerie Hunedoara, colaboratori, consilieri locali, reprezentanţi ai agenţilor economici, precum şi ai BRD România.
Despre necesitatea unui parc industrial în oraşul de pe Cerna, s-a discutat încă de acum 10-15 ani. Criza prin care trecea combinatul siderurgic, principalul furnizor de locuri de muncă, şi-a pus repede amprenta asupra municipiului. Aşa că, în noiembrie 2002, a demarat construcţia parcului, ca o promisiune de dezvoltare a Hunedoarei. Acesta are o suprafaţă de 20,23 hectare, dintre care 12,6 hectare sunt ocupate. Acum, în 2012, având în vedere şi starea de criză economico-financiară care apasă asupra Europei şi implicit asupra ţării noastre, asupra judeţului nostru, noua conducere a municipiului Hunedoara şi cea a Parcului Industrial au început să pună în practică măsurile menite a transforma Parcul Industrial în motorul revigorării şi dezvoltării economice a municipiului siderurgiştilor în viitorul apropiat. Potrivit directorului general al SC Parc Industrial SRL, Valeriu Bejinariu (foto), parcul este condamnat să se… dezvolte. “În 2012, am reuşit să demarăm o investiţie
din resurse proprii, în valoare de 500.000 de lei, pentru extinderea reţelei de alimentare cu energie electrică. La sfârşitul lunii ianuarie 2013, vom finaliza această investiţie şi ne-am propus automatizarea accesului auto în incinta parcului, iar până la finele lunii februarie, vom realiza şi o platformă cu 60 de locuri de parcare pentru TIR-uri. Sperăm ca municipalitatea, consiliul local să ne aprobe suma necesară modernizării postului de transformare nr.1, ca să putem optimiza  alimentarea cu energie electrică a întregului parc”, a subliniat în cadrul întâlnirii Valeriu Bejinariu, directorul general al Parcului Industrial din Hunedoara.
Unii dintre oamenii politici şi specialiştii prezenţi la dezbaterea aniversară au arătat care ar fi, din punctul lor de vedere, soluţiile pentru creşterea activităţii şi transformarea parcului industrial hunedorean în motorul economic al municipiului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare