Politica si administratie

Parcul de vehicule ecologice electrice al municipiul Deva, complet

La Deva a sosit ieri ultimul lot de 4 mi­crobuze electrice și 4 autobuze elec­trice achiziționate pe bani europeni în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de transport public local.

Sistem de localizare GPS
„Avem 26 de vehicule ecologice care vor circula în municipiul Deva și loca­li­tățile componente (4 autobuze e-Atak Karsan și 22 minibusuri Jest Karsan). De asemenea au ajuns și toate cele 33 de stații de încărcare pentru autobuzele și microbuzele electrice.
Vehiculele ecologice corespund tu­tu­ror normelor europene în domeniul trans­portului de călători. Mașinile sunt echipate cu: camere de luat vederi în scopul identificării eventualelor acte de vandalism și asigurării siguranței cir­cu­lației rutiere, cu podea complet coborâtă, cu rampă de îmbarcat cărucioare pentru persoanele cu dizabilități motorii, cu sistem de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat), cu sisteme elec­tro­nice cu afișaj LED de informare a pa­sa­gerilor în interior și exterior, respectiv sisteme de sonorizare în interior, cu sis­tem de localizare prin GPS etc. Dimen­siunea vehiculelor eco­lo­gice a fost sta­bi­lită ți­nând cont de dimensiunile străzilor pe care sunt con­fi­gurate traseele rețelei de trans­port public (4 autobuze electrice de 10 m și 22 autobuze de 6 m). Valoarea totală a contractului de furnizare a autobuzelor electrice este 43.815.800 de lei (apro­ximativ 9 milioane de euro). In­ve­s­ti­ția în autobuze electrice face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Mu­nicipiului Deva. Achiziția de autobuze electrice este prima com­po­nentă a pro­iec­tului de modernizare a trans­portului public local din Deva. A doua com­ponentă este mo­der­nizarea sistemului de transport pu­blic local prin reabilitarea infrastructurii aferente.
Ambele proiecte vor contribui la creșterea ca­li­tății serviciilor de trans­port public local în mu­ni­ci­piul Deva, precum și la o ca­litate mai bună a vieții locu­i­torilor”, a declarat Florin Oancea (medalion), primarul municipiului Deva. (A.Năstastase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura