Parcul de la… Opera!

Dacă tot mă plângeam ieri de subiecte negativiste, uite că mi s-a îndeplinit dorinţa şi pot să vorbesc despre ceva pozitiv.
De luni bune de zile evitam părculeţul (singurul rămas, de altfel…) din centrul Devei, cel din faţa catedralei în construcţie. A ajuns un refugiu de homleşi culcaţi pe bănci, de tufişuri transformate în WC-uri lamentabile, de rahaţi de câini. Nu am nimic cu iubitorii şi posesorii de câini, dar dacă scăpai un picior în afara aleilor, probabilitatea de a călca în rahat de câine era de aproape 100 la sută.
Ei bine, de două zile, este în parcul cu pricina o foşgăială de nedescris. Deşi primăvara asta întârzie, vorba poetului, parcul din centru o va întâmpina (sper!) cu o altă faţă. Foşgăiala de care vorbeam e formată din mulţime de lucrători, care mai de care mai harnici (pe bune!), care curăţă zona verde, tund sau după caz, taie tufişurile devenite fără voia lor WC, reconfigurează aleile, pun borduri, mă rog, transformă în bine o arie de mult timp neglijată.
Realitatea este că unele zone verzi din Deva ar putea fi preluate de instituţiile care se află în imediata vecinătate. Cum tot e la modă să fii „eco”, mă mir cum Raiffesein Bank, de exemplu, se complace să aibă sediul într-un alt părculeţ (sau în ceea ce a mai rămas din el…) bătut de soartă. Ar fi chiar un semn de civilitate să scrie pe plăcuţe ceva de genul „ambient verde creat de Reiffeisen Bank”. Acum, a nu se crede că am ceva cu banca pomenită, dar zona aia este defavorizată. S-ar putea să se spună că e treaba Primăriei, doar parcul Opera (!) este şi el lângă BCR. Mă rog, poate greşesc eu şi băncile cu banii, primăriile cu parcurile. Mai puţin important cine îngrijeşte, rezultatul contează.
M-a mai distrat un aspect, faptul că Victor Ponta a făcut o comparaţie, spunând despre el şi Crin Antonescu cum că ar fi un fel de Che Guevara şi Fidel Castro, doar că dictatorul n-a fugit încă. Un cititor remarcase apetenţa lui Ponta pentru Che, dar de data asta, comparaţia mi se pare chiar deplasată. Dictatorul n-o fi fugit, dar lasă că nici Che cu Fidel nu sunt personificarea democraţiei. Aspect remarcat de Crin Antonescu…
Dar să nu judecăm atât de dur. E vineri, e week-end. Cum spune englezul, TGIF – Thanks God, is Friday!

One thought on “Parcul de la… Opera!

  • 13 martie 2010 la 0:42
    Permalink

    …mai atent la exprimare d.le Gruian: „de luni bune de zile” suna ca dracu, cred ca Brunea Fox s-ar impusca sa va citeasca, dar incheiati victorios in engleza…WC.urile, saracele, la dvs sunt lamentabile!!! pai daca se face la tufa sau boschet nu este weceu lamentabil nu este wc si basta!!!! si eu ma mir de Reiffeisen Bank, da or fi in criza…toata zona garii arata ca dracu, chiar daca au facut autogara noua.despre cit este Ponta de cretin no comment!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.