Parcarea publică de lângă Primăria Deva nu mai este gratuită!

4 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

De ieri, 4 februarie 2019, parcarea publică de lângă Primăria Deva este cu plată. Aleşii locali au aprobat în şedinţa de la sfârşitul lunii ianuarie, hotărârea respectivă.

„Parcarea are sistem de acces cu bariere şi este în regim de încasare la ieşire. Conducătorul auto va intra în posesia unui tichet, eliberat automat la intrarea în parcare. Taxarea se va face la casieria aflată la ieşirea din Parcare, prezentând casierului tichetul, pentru a fi scanat. Plata se va face în funcţie de durata de staţionare a autovehiculului. Staţionarea sau parcarea autovehiculelor se face doar pe sectoarele semnalizate cu marcaje rutiere.
Tarifele de parcare sunt următoarele: primele 15 minute sunt gratuite. Apoi, primele două ore se vor taxa la 2 lei/oră. După cele două ore de staţionare, tariful scade la 1 leu/oră. Dacă pierdeţi tichetul de parcare, taxa suplimentară pentru eliberarea unui nou tichet este de 50 de lei. În cazul în care durata de parcare a maşinii depăşeşte cinci zile, tariful majorat este de 50 de lei pe zi. Persoanele cu handicap sau reprezentanţii legali ai acestora pot beneficia la cerere de un card-legitimaţie pentru un loc de parcare gratuit.
Parcarea publică este destinată doar pentru maşinile fără remorcă, cu masa maximă autorizată de 2.500 de kg. În incinta parcării se va circula cu viteza de maximum 10 km/oră, cu luminile de întâlnire aprinse şi cu respectarea semnificaţiei indicatoarelor montate în incintă”, se arată într-un comunicat al Primăriei Deva.
Parcarea funcţionează 24 de ore din 24 şi este supravegheată video.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 5.02.2019

Valentin Gabriel K., adolescent din Lupeni Pentru că împreună cu un complice, a bătut şi tâlhărit un bărbat, după ce...

Depozitarea alimentelor perisabile – Cât de util este un spațiu în care să ții alimentele la rece?

Foarte multe alimente trebuie depozitate la congelator sau la frigider. Depozitarea alimentelor perisabile nu se face oricum, ea necesită condiții...

Bulina albă, 5.02.2019

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că teatrul devean, pe care îl conduce, are o activitate tot mai...

Închide