Paradoxul creşterii economice enunţate de Guvernul Cîţu

De câteva zile, curg declaraţiile miniştrilor de la Palatul Victoria în care se vorbeşte des­pre cât de bine au gestionat economia ţării în contextul pandemiei. Reacţiile infantile ale liderilor, după ce Institutul Naţional de Sta­tistică (INS) a anunţat cifrele privind creş­terea economică, sunt laude nemeritate.
Cu sau fără acest Guvern, România ajungea în acelaşi punct, motorul adevărat al eco­nomiei fiind chiar românii care au muncit în pofida acestei guvernări haotice.
Întrebarea noastră este: dacă aveţi atât de mulţi bani, de ce nu măriţi alocaţiile şi pen­siile, aşa cum aţi promis în campanie? De ce nu respectaţi Legea propusă şi adoptată de PSD în legislatura precedentă? Cum resimt românii, cu adevărat, această creştere prea mult lăudată? Prin scumpiri de preţuri la ali­mentele de bază, preţuri mai mare la fac­turile de energie şi la combustibil. Aceasta este realitatea: preţuri şi costuri mai mari pen­­tru că, în final,economia trebuie sus­ţi­nută într-un fel sau altul. Pentru guvernanţi, România a tras lozul cel mare, pentru cetă­ţeni, ţara traversează cea mai grea perioadă.
Adevărul este cât se poate de simplu. Ro­mânia cere reforme şi investiţii şi nu are cine să se ocupe de asta. Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în loc să fie pro­gramul de mobilizare a României, a devenit ruşinea ţării – un program politizat şi respins în nenumărate rânduri de către Comisia Europeană. Ministrul Ghinea a început cru­ciada în Ministerul Fondurilor Europene, înlocuild manageri cheie cu oameni fără experienţă administrativă, în loc să se preocupe de ceea ce contează cu adevărat. Rezultatul l-am văzut cu toţii. România riscă să piardă o bună parte din cele 29,2 miliarde de euro.
Din păcate, această „reuşită” economică a Guvernului îi va culca pe o ureche pe miniştri şi vom asista la continuarea măsurilor luate cu ochii închişi. Zilnic ne sunt aduse în atenţie cifre, proiecte, intenţii, dorinţe şi stra­tegii scrise fără noimă. Da, pe hârtie totul arată foarte bine, dar întreb:ce reuşiţi să im­plementaţi de acolo?
Guvernanţii să înlocuiască bucuria nejus­ti­ficată cu înţelepciunea şi să lucreze pentru ţară! În acest moment, nu putem vorbi des­pre o reuşită, ci doar despre un paradox. Avem de-a face,înacelaşitimp, cucreşteri eco­no­mice record dar totuşi cu salarii, pen­sii, alocaţii plafonate şi investiţii amânate.

Natalia-Elena INTOTERO
Deputat PSD Hunedoara

One thought on “Paradoxul creşterii economice enunţate de Guvernul Cîţu

  • 20 mai 2021 la 22:30
    Permalink

    Vai, draga mea…
    E prea complicat acest subiect pentru tine.
    Trebuie să te ocupi de altfel de lucruri…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Soluţia termoficării pe baza unor centrale pe peleţi, prezentată autorităţilor din Deva

Adriana Năstase Soluţia termoficării prin utilizarea unor centrale care funcţionează pe bază de peleţi a fost prezentată, ieri, autorităţilor locale

Karateka de la Pantera Neagră au performat la Naţionale

Campionatul National de Taekwon-do itf pentru categoriile de juniori şi seniori s-a des­fă­şurat în municipiul Timişoara şi a reunit circa

Noua şefă de la Atletism

Federaţia Română de Atletism are, în­cepând de ieri, un nou preşedinte în per­soana fostei campioane olimpice la săritura în lungime,

Închide