Sport

Parada şahului are loc în Austria

România participă, în perioada 3 -10 octombrie, la cea mai importantă competiţie de şah interclub din Europa, Cupa Europeană a Cluburilor de Şah, care are loc în localitatea aus­triacă Mayrhofen.

Singurul român care a câștigat un campionat european
Surpriza uriaşă este însă echipa mas­culină aliniată de ţara noastră în cea mai puternică întrecere şahistică a Europei – fostul campion mondial, Viswanathan “Vishy”Anand, cel mai bun jucător maghiar de şah, Richard Rapport, care de anul acesta va juca pentru România, cei mai buni doi şahişti români ai mo­mentului, Bogdan Deac şi Constantin Lupulescu, cel mai promiţător junior român, David Gavrilescu, cel mai bun antrenor de şah al momentului, Ivan Sokolov şi senzaţia verii la Olimpiada de şah de la Chennai, juniorul de 16 ani, Dommaraju Gukesh. Alături de ei, vor juca şi Dieter Nisipeanu, singurul şahist român care a câştigat un campionat european de şah (în 2005) şi căpitanul echipei şi managerul secţiei de şah al CSU ASE, Tiberiu Georgescu. În echipa de feminin, vor juca Irina Bulmaga, Atalik Ekateria, Jovana Rapport, Dinara Saduakassova şi Marsel Efroimski”, informează un comunicat, potrivit că­ruia ”Grupul şi Fundaţia Superbet duc România pentru prima dată la parada celor mai buni jucători internaţionali de şah, în frunte cu actualul campion mondial, Magnus Carlsen.
Sunt înscrise 70 de cluburi la ca­te­goria open şi 17 la categoria feminină, un total de 87 de cluburi (aproximativ 600 de persoane), ceea ce reprezintă un record de participanţi, după cum a ţinut să remarce directorul competiţiei, Johann Pöcksteiner. De precizat că în con­textul războiului din Ucraina, clu­bu­rile din Rusia şi Belarus nu participă în urma deciziei FIDE şi a Uniunii Europene de Şah. Jucătorii ruşi pot juca, dar sub un steag neutru. Sunt aşteptate şi şahistele Marija Muzychuk şi Anna Ushenina, două foste campioane care vor participa la aceeaşi întrecere care pune faţă în faţă şi cele mai bune cluburi feminine de şah din Europa.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura