Actualitate

Pandemia a distrus viețile multor oameni. Studiile care arată efectele devastatoare, mai ales pentru copii și adolescenți

Pandemia de COVID-19 și mai ales restricțiile dure provocate de răs­pân­direa virusului au distrus viața multor oameni, spun specialiștii. În plus, efec­tele carantinei, au fost devastatoare și afectează generații întregi pe termen lung. Tulburările psihice și cele de dez­voltare sunt cele mai grave, anunță adevarul.ro.

Perioada de carantinare
Pandemia de COVID-19 s-a încheiat oficial în primăvara anului 2023. Cu toate acestea, efectele sale devas­ta­toare se resimt până astăzi și, spun spe­cialiștii, se vor resimți pe termen lung în toată lumea. Cercetările efectuate de specialiști de la universități din Marea Britanie sau Statele Unite, privind impactul pandemiei și mai ales a peri­oa­dei de carantinare a populației, au dus la concluzia că viețile multor oa­meni au fost distruse. Cei mai afectați au fost copii și adolescenții, cu reper­cu­siuni pe termen lung. ”Probabil vom stu­dia impactul Covid-19 și al carantinei tot restul vieții”, a precizat Adam Hamp­shire, profesor de neuroștiințe de la Kings College, Londra, pentru Telegraph.

Disperare, consum de alcool, divorțuri
Pentru adulții tineri, dar și cei de vârstă mijlocie, pandemia, dar mai ales carantina impusă, au fost nocive. Nu pentru toți însǎ. Unii s-au redescoperit cu partenerul, îmbunătățindu-și relația, alții s-au reconectat cu copiii, având mult timp liber sau pur și simplu au reușit să învețe pentru examene sau să termine lucrări pe care le amânaseră din cauza lipsei timpului. Dacă pentru acești oameni carantina a însemnat un mod util de a petrece timpul împreună și de a suda relații sau avansa în carieră, pentru alții, pandemia și carantina au fost un adevărat iad. Unele cupluri au divorțat, plictisite de traiul împreună.
Alții au început să devină con­su­matori de alcool, arată un studiu, din cauza plictiselii. Cei în vârstă au suferit, la rândul lor, din cauza singurătății, fiind cea mai protejată categorie. Multe persoane cu boli cronice au ajuns greu sau deloc la medic, ducând la agra­varea patologiilor. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura