Sănătatea din bucate

Pâinea cea de toate zilele…

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

De ce aproape toate persoanele care vor să slăbească scot pâinea din alimentaţie? O consideră vinovată pentru kilogramele în plus?
Ar fi bine să fie atât de simplu: să scoatem pâinea din alimentaţie şi să slăbim! E o soluţie, dar nu e un rezultat pe termen lung şi nici o decizie sănătoasă nu e. Pâinea trebuie să facă parte din dieta noastră chiar dacă are valoare calorică mare. O dietă echilibrată şi sănătoasă trebuie să conţină şi pâinea ca aliment de bază, aşa cum de altfel ne-am şi obişnuit. De ce? Pentru că are rolul ei în organism şi este un aliment gustos şi sănătos (sau ar trebui să fie). Dacă nu vreţi ca pâinea să fie vinovată de kilogramele în plus ar trebui să ţineţi cont de câteva reguli: consumaţi pâine integrală sau graham la masă, care, chiar dacă are mai multe calorii, are conţinut mai mare de vitamine şi minerale, ceea ce vă conferă şi saţietate mai repede. Singurul inconvenient ar fi că, trebuie să consumaţi doar două feliuţe subţiri la o masă. Dacă vă puneţi întrebarea de ce nu pâine albă, atunci ar trebui să ştiţi că aceasta nu oferă nici un beneficiu, este săracă în vitamine, săruri, proteine şi este mult mai puţin hrănitoare. Iar dacă o mâncaţi proaspătă, cu siguranţă ajungeţi să consumaţi o franzelă întreagă la o masă (ceea ce duce la obezitate în timp). Apoi, înlocuiţi pâinea cu mămăligă iar salata de vinete serviţi-o pe câte un ardei gras. Aveţi grijă la combinaţii! Nu combinaţi pâinea cu carne, brânzeturi grase, fructe sau alţi carbohidraţi (paste, orez, cartofi). Combinaţia cea mai bună rămâne pâinea cu o salată de legume sau cu legume gătite.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura