Actualitate

Pagina de Facebook a lui Traian Berbeceanu, spartă de hackeri

Adriana Năstase

Pagina oficială de Facebook a lui Traian Berbeceanu (foto), în prezent, adminis­tra­torul public al municipiului Deva, a fost spartă de hackeri. Fostul prefect al mu­nicipiului Bucureşti şi fostul şef al BCCO Alba a anunţat că va da în judecată Facebook.

Persoane necunoscute din toată lumea
Traian Berbeceanu a transmis un mesaj prin intermediul paginii sale vechi că a făcut mai multe solicitări către Facebook pentru a închide pagina piratată, dar acestea au ră­mas fără răspuns. De asemenea, Berbe­ceanu mai spune că nu a primit nici o noti­ficare din partea Facebook că ar fi victima unui atac cibernetic, deşi avea un cont asi­gurat pe mai multe nivele.
Pe pagina piratată apar acum diverse clipuri video cu animale, plantarea unor copaci sau cu trenuri din Japonia. Berbecea­nu a mai precizat că actualii „titulari” ai con­tului său sunt persoane din Bangladesh sau Costa Rica.
„Din data de 17 august 2021 pagina ofi­cială „Traian Berbeceanu – persoană pu­blică” a fost „spartă”. Am fost schimbat din administrator, a fost înlocuită adresa de
e-mail pe care o foloseam și de la acea dată figurează administrată succesiv de per­soane necunoscute mie din toate colțurile lumii, inclusiv din Bangladesh și Costa Rica. Deși aveam pagina protejată prin „actua­li­zare cu 2 factori” și deci asumată cu copia actului de identitate, Facebook nu m-a notificat nici pe telefon, nici prin e-mail. Am postat mai multe notificări pe pagina, de pe contul personal, în care avertizam per­soa­nele care urmăresc pagina, cu privirea la faptul că postările care apar nu îmi aparțin și drept urmare mi-a fost blocat accesul pe pagină.

Evident am sesizat de mai multe ori Facebook, am solicitat sprijin în recuperarea paginii, am solicitat să fie blocate orice postări sau acțiuni făcute pe pagina sau în numele paginii, însă demersurile mele au rămas fără niciun efect și evident nu am pri­mit nici un răspuns.
În perioada următoare voi solicita ins­tan­ței de judecată să oblige Facebook să în­chidă pagina, fiind vorba despre „furt de iden­titate” și „furt de proprietate intelec­tu­a­lă” , însă, până atunci rămân recunoscător tuturor celor care mă ajută să raportăm pa­gina. Dacă suntem mai mulți, probabil că an­gajații lui „Țuchi” devin interesați și activi.”, a scris Traian Berbeceanu pe pagina veche de Facebook.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.