Pădure în flăcări, din cauza incendierii păşunilor

28 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Mai multe hectare de pădure au fost afectate de incendiile de vegetaţie uscată, multe dintre ele provocate intenţionat de fermierii care caută să-şi cureţe ieftin şi ilegal păşunile.

Potrivit ISU Hunedoara, pompierii Detaşamentului Orăştie au intervenit pentru stingerea unui incendiu de pădure de foioase şi păşune din zona Tămăşasa, unde au ars 15 hectare de pădure de foioase şi răzleţ trunchiuri de copac şi aproximativ două hectare de păşune. ”Pentru a ajunge la zona în care se manifesta incendiul, echipa de patru pompieri a parcurs aproape doi kilometri pe jos. Pompierii au fost susţinuţi în efortul de stingere de 10 angajaţi ai Ocolului Silvic Orăştie.
De asemenea, pompierii Secţiei Ilia au acţionat în scopul lichidării unui incendiu pe raza Ocolului Silvic Ilia, în localitatea Câmpuri de Sus. A ars litiera de pădure pe o suprafaţă de aproximativ un hectar. Acţiunile de stingere au fost îngreunate de vântul puternic, terenul accidentat şi lipsa surselor de apă.
Proprietarii terenurilor incendiate ar putea fi traşi la răspundere, iar ISU Hunedoara organizează patrule mixte în vederea prevenirii incendiilor şi identificarea persoanelor care utilizează flacăra deschisă pentru curăţarea terenurilor. Mai mult, coordonatele GPS ale parcelelor incendiate vor fi transmise Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură care are competenţă în suspendarea subvenţiilor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pedepse aspre în dosarul jafului de la cazino

Tânărul din Aninoasa, aflat deja după gratii pentru alte tentative de jaf în Oradea, dar şi complicele său din Petroşani,...

Schimbări la conducerile a două importante instituţii sanitare din judeţ. Delia Băda, noul manager al spitalului devean. Adina Pera Ştefănie, şefă la DSP!

Schimbări în conducerile a două instituţii importante ale judeţului. Este vorba despre Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi de Direcţia...

Termen prelungit pentru plata impozitelor şi taxelor locale

Direcţia Impozite şi Taxe Locale a Primăriei municipiului Deva aduce la cunoştinţa contribuabililor că mai au la dispoziţie doar câteva...

Închide