Actualitate

Pădurar condamnat pentru luare de mită

Un pădurar de la Ocolul Silvic Brad a fost acuzat de procurori că le-a permis unor hoți de lemn să taie din fondul forestier zeci de metri cub de lemn, totul în schimbul unor ”recompense” financiare disimulate sub formă de împrumut.
Sorin L. a fost învinuit de infracțiunea de luare de mită în formă continuată, iar ceilalți 5 inculpați din dosar de dare de mită. Potrivit rechizitoriului procurorilor, angajatul Ocolului Silvic Brad a primit în perioada ianuarie 2020-martie 2020 suma totală de 700 de lei, material lemnos și servicii constând în transpor­turi auto, pentru ca acesta din urmă să nu-și îndeplinească atribuțiile de ser­vi­ciu, cu privire la paza fondurilor fores­ti­ere aflate în gestiunea sa, permițându-le inculpaților menționați mai sus să sus­tragă material lemnos în mod repetat.

Au montat camere de supraveghere în pădure
Pentru a proba vinovăția pădurarului și a celorlalți inculpați, anchetatorii au am­plasat de camere de supraveghere la intrarea în pădure, au efectuat in­ter­cep­tări, percheziții domiciliare ori filaje. Așa au stabilit că doi dintre suspecți sunt implicați în acțiuni ilegale de tăieri masive de arbori și de furt de material lemnos, pe care îl comercializează ulte­rior către diverse persoane fizice și ju­ri­dice din zona Brad. Polițiștii, în prezența pădurarului, a jandarmilor montani și a reprezentanților Gărzii de Mediu, au constatat că din cele 10 parcele fores­ti­e­re, aflate în proprietatea Ocolului Silvic Brad, s-a tăiat ilegal peste 52 metri cub, iar valoarea totală a materialului lemnos tăiat ilegal și sustras este în sumă de 33.113 lei. Fostul șef de district în cadrul Ocolului Silvic Brad, fiind în trecut su­perior în funcție inculpatului, a cons­ta­tat încă din toamna anului 2015 că în cantoanele gestionate de acesta se fac tăieri ilegale de arbori. Dosarul a ajuns de la Brad la Tribunalul Hunedoara iar instanța de judecată i-a condamnat pe inculpați. Pădurarul a primit 2 ani închi­soare pentru complicitate la infrac­țiunea de furt de arbori și 3 ani pentru luare de luare de mită, iar după adău­garea sporului s-a ales cu 3 ani și 8 luni de închisoare. (M.Gânju).

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura