Pacienţii de la Hunedoara nu au varianta Delta a Covid!

Adriana Năstase

Managerul Spitalului municipal din Hu­ne­doara, Radu Budae, a declarat că au ieri au sosit rezultatele probelor trimise la Institutul Cantacuzino, pentru cele trei persoane sus­pecte că au contractat tulpina Delta a noului virus. Din fericire, cei trei nu au varianta Delta a coronavirusulu, ci forma clasică.
Reamintim că la începutul acestei luni, la Spitalul din municipiul Hunedoara s-au pre­zentat trei persoane, suspecte de Covid va­rianta Delta. Este vorba de un bărbat care a lucrat în construcţii în Braşov, unde a venit în contact cu muncitori din India, de soţia şi mama sa. Alţi trei membri ai familiei sunt în carantină acasă.
În luna aprilie a acestui an, o variantă a tul­pinii indiene de Covid-19, alta decât cea care ar fi dus la criza din India, a fost identificată într-un focar din judeţul Braşov. Atunci, cinci per­soane sosite din India au fost depistate pozitiv. Este vorba de muncitori care lucrează în construcţii, în Colonia Bod. „Este vorba de un grup de muncitori din India. Au venit pe 13 aprilie în România, au parcurs toate etapele de control, deci au intrat cu teste negative, au făcut examenele de medicina muncii, nu au prezentat simptome. Una dintre persoane a vrut să se întoarcă în ţară pentru o problemă personală şi s-a făcut testul. S-a identificat virusul prezent. Având în vedere ţara de origine, a fost solicitată secvenţierea la un laborator din Sfântul Gheorghe, care a ridicat suspiciunea de tulpina indiană. A fost înştiin­ţat şi INSP. Toate contactele au fost testate şi izolate.
Din cele 8 persoane, 5 sunt pozitive şi sunt izolate în locuinţe individuale pentru a nu exis­ta risc de transmitere. Au avut lucrări care nu au im­plicat interacţiunea cu alte persoane”, de­cla­ra Andreea Neculău, directorul DSP Braşov.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare