Actualitate

Păcănelele, tot mai rare

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat ieri că industria jocurilor de noroc, in­dus­tria păcănelelor va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României, scrie spotmedia.ro.

Amenințați
El a precizat s-a adoptat proiectul de lege care interzice păcănelele în loca­li­tă­ţile sub 15.000 de locuitori şi măreşte a­menzile substanţial. Industria jocurilor de noroc, industria păcănelelor, va suferi prima mare înfrângere în Parlamentul României.
„Este o primă lege, o lege care închide toate păcănelele în localităţile sub 15.000 de locuitori, măreşte amenzile substanţial şi în perioada următoare vom adopta şi celelalte legi care sunt depuse în Parlament, indiferent că vorbim de re­glementarea şi eliminarea din marile oraşe. Vrem să vedem şi cum reacţio­nea­ză industria la prima lege, să vedem cum marii avocaţi plătiţi cu foarte mulţi bani, cu care am tot fost ameninţaţi în ulti­mele luni de zile, să vedem cum re­acţionează la prima lege şi ne vom adap­ta pentru a doua. Sau că vorbim despre publicitatea în această industrie, care şi ea trebuie reglementată şi restricţionată substanţial”, a subliniat Simonis. ”Astăzi vom da prima mare lovitură industriei jocurilor de noroc. O facem din scurt, de pe azi pe azi, astfel încât să producem o mare surpriză şi să facem un mare bine României”, a menţionat Alfred Simonis, precizând că toate amendamentele au fost depuse în această dimineaţă.
„Alte modificări putem accepta dacă sunt de bun augur. Este un prim test, o primă lovitură. În funcţie de cum va reacţiona piaţa, pentru că intrarea în vigoare este în 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, adică până la finalul lunii aprilie. Vom vedea cum va reacţiona industria, pentru că din punctul nostru de vedere, la consecinţele trecute în a­ceastă lege (..) nu au cum să nu o facă. Vedem şi ne adaptăm pe parcurs”, a mai spus deputatul PSD.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura