Actualitate

Păcălit cu un anunţ fictiv postat pe Internet

Victima, un bărbat din municipiul Brad, a pierdut 3.000 de lei, sumă ce reprezenta avan­sul pentru marfa pe care dorea să o cumpere de la falşii vânători. Norocul său a fost că a rea­lizat că este ceva în neregulă şi n-a achitat şi restul sumei de bani.
Bărbatul înşelat a vrut să achiziţioneze o can­titate de lemn la un preţ foarte bun şi a găsit pe Internet un anunţ postat de o societate co­mer­cială din Târgu Mureş. Omul a sunat la numă­rul de telefon postat în anunţ, a discutat cu cel care s-a recomandat ca fiind administrator şi
s-au „înţeles” pentru achiziţia a circa 11 metri cub de material lemnos de construcţii, în valoa­re de 6.000 de lei. Escrocul a fost prins după ce hunedoreanul a dat avansul de 3.000 de lei, dar n-a mai primit marfa. A cerut ajutor po­li­ţiş­tilor din Brad, iar aceştia au ajuns la suspect, un individ care nu avea nici o firmă şi înşela cum­părătorii prin postarea unor anunţuri false. „Fiind audiat în calitate de suspect, a declarat că intenţionează să-i înapoieze persoanei vătă­mate suma virată în contul său.(…) De altfel, acesta a fost cercetat pentru fapte similare şi în alte dosare. Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi nr. 1084/P/2017 din data de 13.11.2018 s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru comiterea in­frac­ţiunilor de înşelăciune în formă continuată (10 acte materiale) şi fals în înscrisuri sub sem­nă­tură privată. (…) În perioada aprilie-august 2017, inculpatul, prin publicarea anumitor a­nun­ţuri pe site-uri de internet, iar apoi prin fo­losirea de nume şi calităţi mincinoase, precum şi prin falsificarea mai multor facturi, a indus în eroare mai multe persoane vătămate fizice şi juridice, cu privire la livrarea unor cantităţi mari de lemn, în schimbul virării unor sume de bani ce totalizează 35.780 de lei. Pentru fapte si­milare, inculpatul a fost cercetat şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş şi Par­che­tul de pe lângă Judecătoria Zărneşti”, se arată în actul de sesizare. Arnold Sandor a fost condamnat pentru faptele de înşelăciune şi se află în penitenciar. A scăpat însă de o nouă pe­deapsă dictată de Judecătoria Deva, după ce s-a împăcat cu victima din municipiul Brad, dar soluţia magistraţilor deveni nu este definitivă. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.