Actualitate

Opt unităţi de alimentaţie publică din Petroşani, închise temporar de comisarii de la Protecţia Consumatorului

Opt unităţi de alimentaţie publică din Petroşani au fost închise tem­po­rar de comisarii de la Protecţia Con­su­matorului în urma unor acţiuni de control desfăşurate în zonă, în cadrul cărora au fost verificaţi 14 agenţi economici, a informat miercuri Comi­sa­riatul Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC) Regiunea Vest – Timiş.

450 de kilograme de alimente
Controalele au fost efectuate pe parcursul zilei de marţi, pe lângă în­chi­derea temporară a celor opt operatori economici, până la remedierea defi­ci­en­ţelor, comisarii aplicând 23 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 139.000 de lei, şi şapte aver­tismente, a precizat, într-un comunicat, comisarul şef al CRCP Regiunea Vest, Mihai Alin Gubandru. De asemenea, a fost dispusă oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea de la con­sumul uman al unor produse ne­con­forme, în cantitate de peste 450 kg, iar pentru doi operatori au fost emise decizii de încetare a practicilor co­mer­ciale incorecte.
Principalele abateri constatate în timpul verificărilor se referă la practici comerciale incorecte, existenţa unor produse alimentare cu modificări or­ga­noleptice, nerespectarea condiţiilor de depozitare prescrise de producător, iar unele alimente nu aveau elemen­tele de identificare necesare stabilirii con­for­mităţii acestora. Comisarii au mai cons­ta­tat că în bucătării aragazele, oalele şi tigăile nu erau igienizate co­res­punzător şi prezentau depuneri consistente de grăsime arsă, iar gresia şi faianţa erau murdare. Probleme au fost identificate şi la unele vitrine fri­go­rifice şi conge­la­toare neigienizate, care aveau resturi de alimente şi rugină, iar pentru spă­larea veselei se utiliza de­ter­gent de vase pentru uz casnic şi nu pentru uz co­mercial. Pe lista defi­ci­enţelor mai sunt înscrise neinformarea consuma­to­rilor cu privire la subs­tan­ţele ce pot cauza alergii sau la faptul că pentru pre­pararea mâncărurilor se utilizează ma­terii prime decongelate. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura