Opt locuri ce trebuie vizitate când ajungi în Paris

4 mai 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash

Adesea numit „oraşul iubirii“ sau „oraşul luminilor“, Paris este astăzi unul dintre cele mai importante centre de afaceri, modă, divertisment, arta şi cultură din lume. O simplă menţionare a Parisului ne duce cu gândul la cele mai importante obiective, muzee şi catedrale. Iată un top cu opt atracţii turistice din Paris:
1. Turnul Eiffel1 turnul Eiffel
Vizitarea simbolului Parisului se afla de obicei pe locul unu pentru majoritatea turiştilor. Cu o înălţime mai mare de 300 m, situată în parcul Champ de Mars, această structură de fier a fost construită pentru Expoziţia Mondială din 1889. Turnul Eiffel este una dintre cele mai fotografiate atracţii turistice din lume, atât ziua cât şi noaptea. Vizitatorii pot urca cu liftul pentru a admira privelişti superbe asupra oraşului sau lua masa în cele două restaurante situate în turn.
2. Muzeul Luvru2 Luvru
Aflându-se în topul celor mai vizitate muzee din lume, Muzeul Luvru este situat în Palatul Luvru, intrarea fiind cunoscută ca reprezentând o piramidă din sticlă. Găzduind o colecţie de peste un milion de piese, în Luvru se află unele dintre cele mai faimoase opere de artă din lume: Leonardo da Vinci – „Mona Lisa“, Michelangelo – „Dying Slave“ şi statuia greacă „Venus din Milo“. Printre celelalte exponate interesante se află apartamentele extravagante ale lui Napoleon III, Codul lui Hammurabi, antichităţi egiptene, picturi ale unor maeştri precum Rembrandt şi Rubens.
3. Arcul de Triumf3 Arcul de triumf
Unul dintre cele mai populare obiective turistice din Paris, Arcul de Triumf, a fost construit în anul 1806 pentru a comemora luptele triumfătoare ale lui Napoleon Bonaparte. Are o înălţime de 50 m şi o lăţime de 45 m. Pe acesta sunt realizate în relief scene care descriu bătălii victorioase şi gravate numele celor care au murit luptând pentru împărat. Sub arc se află Mormântul Ostaşului Necunoscut din Primul Război Mondial.
4. Catedrala Notre-Dame4 notre dame
Nici o excursie la Paris nu ar fi completă fără o vizită la faimoasa Catedrala Notre-Dame. Având o înălţime de 120 m şi două turnuri înalte, această biserică este un exemplu suprem de arhitectură gotică franceză. Un tur al acestei capodopere din secolul XIII le permite vizitatorilor să admire uimitoarele ferestre, sculpturi gotice şi o colecţie de relicve.
5. Sacre-Coeur5 Sacre Coeur
Unul dintre cele mai importante obiective din Paris este basilica cu ale sale cupole albe, Sacre Coeur. Situată în cel mai înalt punct al oraşului, pe dealul Montmartre, această basilica uimitoare atrage mulţi turişti în fiecare an datorită arhitecturii deosebite şi a interiorului superb. Un tur al acesteia vă va dezvălui vitralii frumoase, mozaicuri de aur şi unul dintre cele mai mari ceasuri din lume.
6. Grădinile Luxembourg6 gradinile luxembourg
Grădinile Luxembourg reprezintă al doilea parc ca mărime din Paris. Vizitatorii pot merge la picnic sau se pot plimba printre aleile frumoase, grădinile cu flori multicolore, statui şi fântâni. Pentru distracţie şi sport exista piste de alergat, terenuri de tenis şi echipamente pentru fitness. Copiii au la dispoziţie un loc de joacă mare şi, de asemenea, se pot plimba pe ponei şi cu barca sau privi un show cu păpuşi.
7. Centrul Pompidou7 centrul pompidou
Proiectat în stilul arhitecturii high-tech, Centrul Pompidou este o instituite culturală în zona Beauborg a arondismentului 4. Aceasta găzduieşte o vastă bibliotecă publică, Muzeul Naţional de Arta Modernă care este cel mai mare muzeu de artă modernă din lume, o librărie, un cinematograf şi o terasă panoramică. Biblioteca ocupa primele trei etaje ale clădirii, în timp ce colecţia permanentă a muzeului este situată la etajele 4 şi 5. Primul şi ultimul etaj sunt folosite pentru expoziţii mari. Numele centrului vine de la Georges Pompidou, preşedintele Franţei din 1969 – 1974, care a dorit construirea clădirii.
8. Piaţa Concorde8 Piata Concorde
La capătul estic al Bulevardului Champs – Elysees se află Piaţa Concorde, cea mai mare piaţă din Paris, care oferă privelişti frumoase în orice direcţie. Aici Regele Francez Louis XVI, Maria Antoinette şi mulţi alţii au fost decapitaţi prin ghilotinare în timpul Revoluţiei Franceze. Obeliscul egiptean vechi de 3200 de ani situat în Piaţa Concorde a fost adus de la Templul Luxor în secolul XIX.

(Informaţii şi imagini preluate de pe site-ul http://www.infoturism.ro/atractii-turistice/turismall)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Festival de goluri, remiza amatorismului şi autobuzul buclucaş

CNS Cetate Deva este performera rundei din weekend a Ligii a IV-a, după ce a învins cu 7-2 pe Minerul...

Iarba verde şi „veteranul” de acasă

FC Hunedoara a prins curaj acasă şi a obţinut prima victorie din play-off, după ce în primele două etape de...

Amendă usturătoare şi prăjiturile confiscate

Poliştii din Cluj au descoperit zeci de kilograme de prăjituri fără acte, ale unei firme hunedorene. Societatea s-a ales cu...

Închide