Politica si administratie

Opt consilieri locali, absenţi de la datorie

05 consilieri locali

Nicolle Ebner

Pentru prima dată în istoria post-decembristă a Consiliului Local Deva, o şedinţă a fost amânată, din lipsă de cvorum. Opt din cei 21 de consilieri locali sunt în concediu sau plecaţi din Deva în interes de serviciu, aşa că numărul celor prezenţi a fost insuficient pentru adoptarea unor hotărâri de patrimoniu, care necesitau votul a 2/3 din numărul total al aleşilor locali.
Proiecte de interes pentru comunitate
Pe ordinea de zi a şedinţei de îndată convocată pentru data de 24 iulie, figura o serie de proiecte importante pentru comunitate, cum ar fi: aprobarea studiului de fezabilitate pentru construirea unui nou bloc de locuinţe sociale de pe Dealul Archiei (80 de apartamente a câte două camere); aprobarea dublării tarifului pentru depozitarea şi neutralizarea deşeurilor la rampa de gunoi a municipiului Deva; unificarea Şcolii Generale „Lucian Blaga”, care este frecventată de mai puţin de 100 de elevi, cu Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă”, din Deva.

Tarif dublu pentru depozitarea gunoiului din Deva
Majorarea tarifului pentru depozitarea şi neutralizarea deşeurilor la rampa de gunoi a municipiului Deva, de la 7,92 lei/metrul cub, la 14 lei/metrul cub (fără TVA), a fost solicitată de SC Salubritate SA. Prestatorul de servicii de colectare, transport şi depozitare a gunoiului din municipiul Deva nu a mai modificat tariful de depozitare, de la sfârşitul anului 2006. Între timp, preţul carburanţilor a crescut cu 40 la sută, salariile cu 63 la sută, iar restanţele la încasarea serviciilor de depozitare şi neutralizare a deşeurilor au ajuns la valoarea de 33.000 lei. Or, pentru ca restanţele să nu blocheze activitatea firmei, a fost nevoie de angajarea unor credite, care generează dobânzi usturătoare.

Se desfiinţează Şcoala generală „Lucian Blaga”
Chiar dacă şedinţa a fost amânată, noul tarif de depozitare a deşeurilor la groapa de gunoi a municipiului Deva va intra în vigoare începând cu data de 1 august, deoarece, aleşii locali vor fi convocaţi la o nouă şedinţă, în cel mai scurt timp, probabil chiar luni. În ceea ce priveşte unificarea Şcolii Generale „Lucian Blaga” cu Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Sigismund Toduţă”, din Deva, nu se întrevede nici o piedică, reorganizarea celor două unităţi de învăţământ fiind aprobată de IŞJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.