Editorial

Oprescu nu m-a convins

 

După succesul avut cu un an şi ceva în urmă, medicul chirurg Sorin Oprescu, primarul general independent al Capitalei, a prins curaj şi a decis să-şi încerce norocul în cursa pentru Preşedinţia României, luni, acesta  anunţându-şi candidatura.
De la început, trebuie să subliniez că discursul pe care l-a citit cu acest prilej, parcă nu i se potrivea. Nu ştiu de ce, dar nu era pe stilul său, se simţea de la o poştă că doctorul Oprescu citeşte un text gândit şi scris de altă persoană, pe care n-a avut timp să-l „rumege”, să se acomodeze cu conţinutul său. Dar, să trecem peste asta, deoarece este clar că textul i-a fost încropit de cei din stafful său de campanie. Oricum, aşa cum am şi titrat aceste rânduri, pe mine primarul Oprescu nu m-a convins că merită să-i dau votul pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Şi când spun că nu m-a convins, nu mă refer la ceea ce a făcut de când este edilul şef al Capitalei. Deşi ştiu că bucureştenii sunt nu doar dezamăgiţi de activitatea lui în fruntea Primăriei, ci de-a dreptul nemulţumiţi, totuşi, nelocuind în Capitală, corect mi se pare să nu-l judec după munca de primar. Ca urmare, mă voi referi strict la discursul său de lansare a candidaturii pentru Preşedinţia României. Discurs care a conţinut câteva, puţine, lucruri corecte şi numeroase dovezi de fariseism, ipocrizie sau, să mă ierte domnul doctor, chiar prostie.
Începutul a fost pe cât de dur, pe atât de optimist: „20 de ani de tranziţie mincinoasă, care au venit după 45 de ani de comunism, se opresc astăzi aici“. Totul ar fi OK, dacă domnul candidat, acum independent, Oprescu, n-ar fi fost şi el unul din beneficiarii vremurilor la care se referă. În continuare, domnul doctor-primar general a tras cu artileria grea în clasa politică, în partidele politice, în liderii partidelor politice. Este drept, a scos în evidenţă şi unele adevăruri referitoare la toate acestea, dar a şi amestecat borcanele şi a bulibăşit lucrurile, în aşa fel, încât nimeni să nu priceapă nimic. Pardon, am greşit, oamenii trebuiau să priceapă din discursul său că singurul care merită şi trebuie votat este domnia sa, independentul, care odată ajuns la Cotroceni, va pune cu botul pe labe clasa politică, partidele şi va conduce ţara împreună cu întreaga societate (deci, inclusiv cu partidele). Nu mai punem la socoteală faptul că mai multe din remarcile populiste cuprinse le-am auzit în declaraţiile recente ale lui Traian Băsescu. Ca şi actualul preşedinte, primarul Oprescu a ajuns la concluzia că este bine să spună prostimii ceea ce-i place să audă, iar acum, trendul este bălăcărirea partidelor şi a politicienilor. Nu că politicienii noştri n-ar merita să fie bălăcăriţi, dar şi actualul preşedinte Băsescu şi primarul Oprescu sunt emanaţi din clasa politică. Şi ei au făcut  parte din partide şi cu ajutorul acestora au ajuns unde se află acum.
În concluzie, pe mine Oprescu nu m-a convins că merită să-i dau votul.

4 comentarii la „Oprescu nu m-a convins

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura