ActualitateFlash

Opinia cititorului – Mânãriile primarului Rãducanu sau cum se duce la faliment o comunã!

Cum peste două zile, în comuna noastră, Baru, vor avea loc alegerile pentru funcţia de primar, în calitatea mea de cetăţean al comunei, vreau să evidenţiez unele probleme anormale, ca să nu le spun mânării sau, mai rău, încălcări ale legii, făcute de fostul primar demisionar Daniel Răducanu, care candidează pentru un nou mandat. Sunt lucruri care pot fi probate oricând cu documente şi care, în opinia mea, ridică mari semne de întrebare privind corectitudinea lui Daniel Răducanu în exercitarea funcţiei de primar, pe care oamenii din comună trebuie să le afle măcar acum, în ceasul al XII-lea şi să voteze în cunoştinţă de cauză.

Cum s-a păgubit bugetul local nejustificat

În primul rând, voi arăta modul în care s-a achitat serviciul de consultanţă pentru proiectul integrat de lucrări (canalizare, astfaltarea drumurilor, modernizarea căminului cultural) din satul Livadia, proiect finanţat din fonduri europene. Precizez că această consultanţă se regăseşte în cererea de finanţare pe cheltuieli eligibile, raportul procedurii fiind încheiat pentru finanţare din fonduri europene. Numai că, în calitatea sa de primar, Daniel Răducanu a învârtit în aşa fel lucrurile, încât contractul de consultanţă, în valoare de 331.661,92 RON, a fost plătit din bugetul local, diminuându-se bugetul local al comunei cu suma amintită, iar UE reducându-şi banii oferiţi pentru acest proiect cu suma menţionată. Oare, nu este aceasta o evidentă deturnare de fonduri, domnule Răducanu?

Şmecheria centralelor eoliene

Mare vâlvă, mare, a făcut domnul Răducanu, cu vreun an şi ceva în urmă, cu proiectul privind instalarea pe raza comunei a centralelor electrice eoliene, care vor asigura necesarul de energie electrică ieftină, nu doar pentru iluminatul public şi instituţiile publice din comună, dar şi pentru locuinţele oamenilor. Ce s-a ales de acest proiect până acum? Nimic, la fel ca şi cu alte proiecte făcute publice cu mare tam-tam de primarul Răducanu!

Dar, problema este însă alta. În data de 02.10.2009, s-a încheiat contractul în participaţiune nr. 2.420 între Primăria Baru şi SC Baru Energy SRL Deva, având ca obiect de activitate producerea de energie alternativă prin procedeul eolian, contract valabil pe toată perioada existenţei şi funcţionării investiţiei.

Ce este scandalos în această asociere dintre primărie şi firma amintită? Păi, să vă arăt eu, dragi cetăţeni ai comunei noastre. În primul rând, în calitate de asociat prim al acestui contract, Primăria Baru contribuie cu un aport social constând în suprafeţe de teren la această investiţie. Numai că suprafeţele puse la bătaie de primărie nu sunt din domeniul public sau privat al instituţiei, aşa cum scrie în contract, ci aparţin composesoratului din comună, adică, ale oamenilor(!?). Mai mult, respectivul contract prevede, în mod absolut scandalos, împărţirea sumelor provenite din curentul vândut în proporţie de 95 la sută firmei private şi doar de 5 la sută primăriei. Ce ar mai fi de arătat este faptul că această firmă cu care s-a asociat Primăria Baru are capital subscris doar de 1.000 de lei, iar principalii asociaţi ai firmei sunt doi cetăţeni spanioli, care au participat cu câte 490 de lei la capitalul social al firmei. Deci, vă daţi seama ce afacere serioasă a făcut Daniel Răducanu, în calitatea lui de primar al comunei. Totuşi, şi aşa stând lucrurile, noi aşteptăm cu încredere să vedem când apar centralele eoliene pe teritoriul comunei noastre. Probabil că la Paştele Cailor!

S-a învăţat cu aerul din Bucureşti

Se vede treaba că în desele sale drumuri făcute în Capitală, pentru a rezolva chipurile problemele comunităţii pe care o păstorea, domnul Răducanu s-a învăţat cu aerul de acolo şi nu-i mai prieşte aerul din comuna Baru. Probabil, de aceea a şi demisionat şi a vrut să meargă în Parlament. Glumim, glumim, dar adevărul este trist. Deplasările fostului primar în Bucureşti au costat bugetul local în cei doi ani din actualul mandat peste 60.000 de lei. Adică, 600 de milioane de lei vechi. Dacă am socoti că diurna primarului pe zi a fost de 200 de lei, înseamnă că din doi ani de mandat, peste 300 de zile, acesta a fost plecat din comună.

Dacă mai amintim că în momentul în care Daniel Răducanu şi-a dat demisia din funcţia de primar, pentru a candida la deputăţia Ţării Haţegului, Primăria Baru, pe care a condus-o cu mână forte, era datoare vândută, având aproape 2.300.000 lei datorii, adică aproape 23 de miliarde de lei vechi(!?), credem că nu mai există loc de comentarii referitor la calităţile de manager şi de bun gospodar ale celui care vrea să revină din nou la cârma comunei noastre.

Valentin Tămaş-Oprişor

13 comentarii la „Opinia cititorului – Mânãriile primarului Rãducanu sau cum se duce la faliment o comunã!

 • Daca ceea ce scrie este adevarat si cred ca este,acest individ nu are ce cauta in comuna noastra.Ne-a mintit si vrea sa ne fraiereasca in continuare.Drumurile sunt toate sparte si el se plimba pe banii nostrii! Acest golan cu limba subtire de sarpe sa dispara din comuna!

 • Si a facut toate relele astea numai de cand a demisionat din PNL?
  Daca taceai faceai mai bine.

 • Acuzatiile trebuie probate. Asa se face. Dar cum in zilele noastre poti spune orice despre oricine , nu ma mir de aceasta situatie, deoarece sunt multi( penelisti si pesedisti+pecisti)care compromit oameni cinstiti , cu bune intentii pentru comunitati.Pacat ca nu se aplica pedepse pentru calomnii. Daca ma uit le tv , mi-e clara rautatea celor din opozitie, drama lor ca nu au acces la bunurile patriei.

 • 1. Domnule Valentin Tămaş-Oprişor, acum citeva luni il lingeai in fund pe Raducanu ! Acum crezi ca va pierde puterea si este convenabil sa treci cu adversarii.
  2. Habar nu ai despre ce vorbesti.
  3. Nota 10 pentru Raducanu daca in doi ani a avut 100 de zile de delegatii. Asta DA putere de munca si implicare si alergatura pentru a aduce fonduri comunei ( nu de la Molot)
  4. **** pletosule ! (EN-gross si en-detail)

 • Cine esti Dumneata D-le Valentin Tamas Oprisor ? Cine te-a adus in Baru ? De cit timp esti in Baru si cam ce ai realizat in afara de a reclama pe toata lumea ? Chiar crezi ca ne reprezinti pe noi cei din comuna Baru ? Esti un om de nimic , un ***** , un profitor , un vierme etc.
  Du-te dracului de unde ai venit ! Lasa-ne cu lectii tale despre politica si corectitudine!
  Ma voi prezenta la vot si voi vota unul din cei 4 candidati. Oricare dintrei ei cistiga voi fi mindru ca sunt din Baru. Niciodata nu voi da doi bani pe diversiunile si cacaturile pe care le fac la noi in comuna cei care nu au nimic de-a face cu comuna Baru.
  Rusine sa le fie tututor care pun botu” la diversiunile voastre de doi bani!!!

 • Diversiuni ordinare dictate de masina de partid PNL. Sa va fie rusine pentru incercarea de inducere in eroare a electoratului !
  Omul acesta ,Daniel Raducanu a adus comuna aproape de standardele
  europene,cu o conceptie nemaintalnita la noi !Bravo domnule Raducanu
  si Dumnezeu sa va ajute !

 • BANCUL ZILEI:

  RADUCANU A FACUT FINTINA ARTEZIANA CA SA AIBA BOLESCU UNDE SPALA OILE. HA, HA, HA!!!

 • suntem un popor de ratati. daca o comunitate gen Baru se lasa influentata de persoane securiste si vai mama lor (oprisor , molot)atunci ne meritam soarta, singura solutie ramanand sa emigram in federi sau ohaba ponor. Dumnezeu sa ne dea minte si sa ne deschida ochii

 • singurul lucru bun al acestei campanii murdare este faptul ca si distinsii primari PNL ai unor comune Hunedorene au avut ce sa vada si ce sa invete din comuna noastra pentru ca nu de putine ori molot securistul i-a adus ca pe niste catei ca sa influenteze electoratul din baru. le doresc din suflet sa realizeze macar jumatate din proiectele derulate de Raducanu.
  Consateni deschideti ochii oprisor si echipa care o formeaza nu reprezinta decat un ciopor de mioare in care a dat gripa porcina intunecandu-le mintile.

 • Carnea din pachetele distribuite noaptea alegatorilor are trichineloza. Predati-o la postul de politie BARU pentru distrugere.
  Cei 150 RON nu sunt falsi. Puteti sa-i pastrati.

 • De ce nu avem si noi primar destept si cu initiativa care sa se zbata ca la Baru pentru noi?Nici camine renovate cel putin in comuna nu avem,dar sa fi facut altceva.Bucurati-va ca locuiti si traiti in com.Baru,oameni buni.E vai si amar de noi pe aici.Lasati-l pe Raducanu daca a facut atatea pe acolo ca e pacat sa nu aveti un primar ca el.Altii sau inbogatit,si-au facut averi mari si pentru comuna nimic.Treaba voastra

 • Pletosule Oprisor, degeaba mai cersesti un os pe la serviciul public, ai luat **** !!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura