Actualitate

Operațiunea de salvare a celor nouă lei din Odesa. Cum au fost aduse animalele exotice în România de un aventurier din Africa de Sud

Nouă lei din Odesa au fost aduși în România la finalul unei călătorii în care o echipă de salvatori și-a ris­cat viața pentru a evacua fe­li­nele înfometate din calea invaziei rusești și a bombardamentelor care au provocat strămutarea a peste 14 milioane de ucraineni.

A durat 8 ore
Salvatorii leilor s-au întâlnit la miezul nopții în parcarea unui hotel din Suceava, la 50 de kilometri de granița cu Ucraina.
„Sună foarte sinistru”, a spus Lionel de Lange, proprietarul unui parc zoologic din Africa de Sud care a condus operațiunea de sal­va­re. „Dar era pentru prima oară când toți cei 13 ne-am întâlnit și am pornit la drum. Cinci minute mai târziu, ni s-a stricat pentru prima oară o mașină.”
Destinația lor era o grădină zoo­lo­gică din orașul port Odesa, acolo unde îi așteptau cei nouă lei care rămăseseră fără hrană. Întreaga că­lătorie cu mașina prin țara de­vas­tată de război a durat 8 ore.
Animalele exotice din Ucraina, atracții turistice în hoteluri și grădini zoologice private
Ucraina găzduiește un număr neobișnuit de mare de animale exotice ținute în grădini zoologice private și ca niște curiozități în ho­teluri și alte centre turistice.
Invazia rușilor, care a dus la stră­mutarea a peste 14 milioane de per­soane, dintre care cel puțin ju­mă­tate au devenit refugiați după ce au fugit din Ucraina pentru a scăpa de război, a provocat și un exod al animalelor pe care organizațiile care luptă pentru drepturile ani­ma­le­lor încearcă să le salveze.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.