Actualitate

„Operaţia” – o nouă metodă de înşelăciune la telefon

Natalia Bumbac

Indivizii care încearcă să escrocheze oamenii de bună credinţă de bani dau dovadă de o imaginaţie prolifică. Aceştia inventează noi metode de înşelăciune aproape zilnic. Mai nou, au mărit şi miza. De la sume de câteva mii de euro sau chiar mai mici, au încercat să obţină câteva zeci. Dar nu le-a mers. O femeie de 81 de ani din Deva, pe care au ţintit-o escrocii, a reuşit să le descifreze planul.
Autorii nu au fost prinşi
Din informaţiile oferite de IPJ Hunedoara, deveanca a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană de sex feminin, care a vrut să-i lase impresia că este fiica ei. I-a spus prin telefon că a avut un accident şi că are nevoie de îngrijiri medicale. După care discuţia telefonică a continuat cu un bărbat care s-a recomandat a fi „doctor”, acesta spunându-i că pentru „operaţia” fiicei sale este nevoie de 30.000 de euro. Deveanca le-a răspuns celor doi apelanţi că o va suna pe o altă fiică a ei, moment în care persoanele respective au închis convorbirea şi nu i-au mai telefonat. În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru tentativă de înşelăciune.
O altă pensionară a fost înşelată
Dacă în cazul descris mai sus, deveanca de 81 de ani nu a picat în capcana escrocilor, o concitadină de-a ei, de 83 de ani, a fost totuşi înşelată de bani, prin metoda descrisă mai sus. Reclamaţia la poliţie a depus-o fiica femeii, în vârstă de 62 de ani. Aceasta le-a spus poliţiştilor că mama ei a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat necunoscut care i-a spus că „fiica ei a alunecat şi s-a accidentat”. Individul i-a solicitat o sumă de bani pentru ca fiica femeii să fie operată de urgenţă. Pensionara s-a întâlnit cu escrocul şi i-a dat suma de 6.000 de lei. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru înşelăciune şi fac cercetări pentru prinderea făptuitorului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura