Omul de la ALDE în Consiliul de Administraţie al CEH, contestat de colegii de partid

5 martie 2017 | 3 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

În urmă cu câteva zile s-a ales un nou Consiliu de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara. Toţi membrii au fost schimbaţi. Astăzi va fi desemnat, dintre cei cinci membri, şi preşedintele CA al CEH.
Iată noul CA al CEH: Ion Albu, preşedintele executiv al Confederaţiei Sindicale Meridian, Simion Mariş (foto), fostul primar al oraşului Geoagiu şi membru ALDE, Ioan Stamin Purcaru şi Aurelian Ghimpău, foşti preşedinţi ai CA al CEH, Gabriela Pîciu, consilieră a secretarului de stat Doru Vişan.
„Au fost puşi pe criterii politice, toţi. Albu este un tip cinstit. E bine că nu mai este Stănescu în CA al CEH. Dacă nu se mişcă repede noul consiliu, să ia măsuri, imediat după judecarea apelului faţă de intrarea în insolvenţă, CEH riscă să intre în faliment. Sunt multe popriri pe conturi. Dacă le respinge apelul, a doua zi Complexul intră în colaps. Nu va avea bani nici de salarii”, a declarat Adrian Jurca, preşedintele Sindicatului „Noroc Bun”.
La rândul său, preşedintele Confederaţiei Sindicale Meridian, Ion Popescu, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că „la CEH a învins politica bunului simţ. Ion Albu este un om cinstit”. Dacă în ceea ce-i priveşte pe ceilalţi membri ai CA, lucrurile sunt în regulă, Simion Mariş, fostul primar al Geoagiului, este contestat chiar de către colegii de partid. Francisc Gerschner, vicepreşedinte ALDE Hunedoara, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că este dezamăgit de propunerea ALDE din CA al CEH.
„Sunt dezamăgit. Nu am nimic cu Simion Mariş. Îl apreciez ca om, dar să fie numit în CA al Complexului, mă abţin. Tot timpul am militat în organizaţia ALDE Hunedoara pentru ca oamenii potriviţi să fie puşi în locurile potrivite. Am discutat cu domnul Moloţ marţea trecută, când a fost la Petroşani şi l-am rugat să facă astfel încât să fie numiţi pe posturi oamenii cei mai buni din organizaţia noastră. Dacă Valea Jiului este neglijată, dacă sunt numiţi în funcţii doar cei care fac politică şi nu există profesionalism, nu e bine. Şi, apoi, domnul Moloţ l-a numit pe Simion Mariş în CA al CEH”, a declarat Francisc Gerschner. La rândul său, Petru Sanfirişca, doctor în hidraulică, susţine că „Moloţ face ce vrea. Am înţeles că el l-a numit pe Mariş la CEH. Eu sunt membru în ALDE de la înfiinţare, fiind al patrulea membru înscris în judeţ în PC. Şi am şi pregătirea necesară”, a afirmat Petru Sanfirişca pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Contactat de noi, Simion Mariş ne-a declarat că el a aflat întâmplător că este membru în Consiliul de Administraţie al CEH.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Machiavelli spune:

  Cinci, ca groparii ?!
  Simion Maris ?! membru CA intr-o companie energetica ?!?
  Vai de capul companiilor energetice cu menajerii din sector.
  Mi-e scarba (lehamitea a trecut de mult).
  Toata administratia tarii e V A R Z A.
  Cine dracu credeti voi ca mai ramane in insula asta a serpilor ?!?
  Ce cunostinte reale de macroeconomie si management credeti ca au exemplarele astea ?!?
  TOT “sectorul energetic” e putred (la nivel de varf). La fel toata administratia, locala si centrala, spitale, scoli, etc. Vai, de Tara asta !!!

 2. Nicolae spune:

  Maris e printre putinii care stie ! A se vedea ce a facut ca Director la IMH , Scoaterea din criza la Altantepe , Acreditarea pentru CFR la Zlasti Zlasti si investitii mai mult decat in 200 de ani la Primaria Geoagiu ! Cand nu ai valoare arunci cu noroi : 🙂 🙁 Francisc Gerschner a ajuns la genunchiul broastei fata de voturile lui Iacob Rizi ! 🙂 🙂

 3. Machiavelli spune:

  Oare numai melcii cred ca toate vietuitoarele sunt moluste ?
  Tatucii buni la toate ??
  Oamenii de neanlocuit din dealuri ???
  Oameni buni
  Manager nu este tot una cu inginer sau/si economist.
  Macroeconomia, strategiile energetice si geopolitica de an curent nu inseamna “kolhoz”, nu inseamna slogane goale.
  Incercati sa ganditi.
  NIMENI nu a incercat sa arunce cu noroi. Doamne fereste.
  Dar incercati sa nu mai vedeti ferma pe acelasi calapod cu CAP ul.
  A nu fi de acord cu un nume, cu o idee, nu inseamna aruncat cu noroi.
  Intamplator in 2002 am avut personal o discutie cu domnul Maris.
  Credeti-ma, in domeniul energetic si politici energetice este la nivel sub grupa pregatitoare.
  In timp ce in judet si in tara sunt oameni care chiar stiu meserie.
  Numirile de genul asta, de la toate partidele, au adus Romania aci.
  Scuzati ca nu stiu problema dvs. cu Ridzi, dar stiu necunostintele lui Maris despre un complex energetic pe carbune (acesta fiind el insusi aproape istorie).

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deputatul Natalia Intotero, despre cele mai recente măsuri luate de Guvern

În această lună au intrat în vigoare mai multe măsuri incluse în programul de guvernare al Partidului Social Democrat, acestea...

A fost conturat bugetul municipiului Deva

Primăria municipiului Deva a lansat în dezbatere publică proiectul bugetului pe anul în curs. Proiectul poate fi consultat pe pagina...

Ludovic Orban: Începe o sărbătoare a democraţiei în PNL

Ludovic Orban (foto) a declarat, vineri, la Deva, într-o conferinţă de presă, că va începe o sărbătoare a democraţiei în...

Închide