OLIMPICE. Nu mai vor flacăra olimpică prin Osaka

Guvernatorul prefecturii Osaka a solicitat în mod oficial anularea trecerii ştafetei flăcării olimpice prin oraşul situat în vestul Japoniei, ca urmare a creşterii cazurilor de infectare cu Covid-19 din regiune, a anunţat un responsabil al comitetului de organizare Tokyo-2020.
Ştafeta, care trebuia să ajungă la Osaka la jumătatea acestei luni, este considerată primul test major al capacităţii respon­sa­bi­lilor Jocurilor de a organiza un mare eveni­ment în condiţiile restricţiilor stricte impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus. Circa 10.000 de alergători participă la aceas­tă ştafetă, care urmează să tra­ver­seze cele 47 de prefecturi ale Japoniei, dar metropola Osaka, situată în vestul Japoniei, se confruntă cu un vârf al cazurilor de coro­navirus.
Acum, responsabilii comitetului de orga­ni­zare Tokyo-2020 au declarat că aşteaptă o de­cizie rapidă în privinţa trecerii ştafetei olim­pice şi au cerut ca spectatorii prezenţi pe marginea traseului flăcării olimpice să poar­te măşti, să respecte distanţarea so­cială şi să nu-i încurajeze pe alergători cu voce tare, pentru a evita răspândirea noului coronavirus.
Până în prezent, nu s-a raportat nici un caz de infectare legat de trecerea ştafetei flă­cării olimpice, care a debutat pe 25 mar­tie la Fukushima.
Jocurile Olimpice de la Tokyo, amânate cu un an din cauza pandemiei, urmează să se desfăşoare între 23 iulie şi 8 august 2021.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
SCRIMĂ. Aur şi bronz pentru scrimerii români la Mondiale

Echipa de sabie junioare a României a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de scrimă de la Cairo, din

Teste rapide pentru sportivii din România

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a anunţat că testele rapide COVID-19 vor putea fi folosite de sportivi în competiţiile interne,

Bulina albă

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani Pentru că, prin măsurile pe care le-a luat, a reuşit să scoată municipiul pe

Închide