Ofiţerul Alin Muntean a fost suspendat din cadrul BCCO Alba

15 aprilie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

03 foto drepta-Ioan Muresan--foto stanga-Alin MunteanLoredana Goangă

Ofiţerul din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba, Alin Muntean (foto), a fost pus la dispoziţia IGPR, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală împotriva sa. Acesta este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi represiune nedreaptă.

„Prin dispoziţia inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul general de poliţie Petre Tobă, ofiţerul Alin Muntean a fost pus la dispoziţia IGPR şi transferat la IPJ Alba, în cadrul departamentului de Logistică”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Iulia Mărginean, înlocuitorul purtătorului de cuvânt al IPJ Alba.

Au „fabricat” dovezile
Poliţistul Alin Muntean, Ioan Mureşan, procuror şef al DIICOT Alba şi Nicolaie Cean, fost procuror DIICOT Alba, sunt acuzaţi de către procurorii DNA că au înscenat dosarul penal în urma căruia şeful BCCO Alba, comisarul şef Traian Berbeceanu a fost arestat şi suspendat din funcţie. În ceea ce îl priveşte pe Alin Muntean, procurorii DNA deţin probe că nu şi-a făcut datoria aşa cum trebuie: „În cauză, există date şi probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, suspectul Muntean Alin, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba, şi-a îndeplinit în mod necorespunzător atribuţiile de serviciu ce îi reveneau, cu ocazia instrumentării aceluiaşi dosar al DIICOT – ST Alba, prin: – obţinerea unor declaraţii de martor împotriva lui Berbeceanu Traian în urma unor favoruri acordate persoanelor audiate (anchetate în alte cauze).
– prin acceptarea ca martori a unor persoane aflate în relaţii de adversitate cu Berbeceanu Traian.
– prin întocmirea în cursul anului 2013 a unor procese-verbale de investigare cu conţinut neverificabil, având caracter de inculpare, la adresa persoanei cercetate, folosite ulterior de procurorul de caz ca mijloace de probă.
– prin întrebuinţarea de promisiuni nelegale sau de ameninţări faţă de alte persoane cercetate în cauză, cu scopul de a le determina să dea declaraţii împotriva lui Berbeceanu Traian, aducând o gravă vătămare intereselor legale ale acestuia”, se arată în comunicatul de presă al DNA, din data de 19 martie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Protest spontan la Petrila

Nu mai puţin de 28 de romi din Petrila au declanşat, ieri, un protest spontan în faţa Casei de Cultură...

Medalii internaţionale la aerobic

Gimnastele Bianca Becze (ex-CSS Petroşani) şi Andreea Bogati (ex- CNS „Cetate” Deva) au contribuit substanţial la patru dintre cele cinci...

Ţintesc spre Europene

Cinci arcaşi de la SCM Deva au participat la stagiul de pregătire cu Lotul Naţional al României, desfăşurat la Bucureşti,...

Închide