Oferta slabă anulează Bursa locurilor de muncă

24 noiembrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Oferta extrem de slabă anulează bursa locurilor de muncă, programată pentru vineri. În judeţul Hunedoara, până anul viitor, nu vor mai fi organizate astfel de acţiuni.

Directorul AJOFM Hunedoara, Vasile Iorgovan, spune că este pentru prima dată când oferta locurilor de muncă disponibile, comunicate de către angajatori, coboară sub 250. „De regulă avem 450–500 de oferte de angajare. În aceste condiţii, nu are rost să mai organizăm Bursa locurilor de muncă, numai aşa, să ne aflăm în treabă. Oricum, din experienţa noastră, perspectiva existenţei unor agenţi economici, care să demareze investiţii în noiembrie sau decembrie este foarte slabă”, a declarat Vasile Iorgovan, explicând motivul pentru care în acest an nu vor mai avea loc astfel de acţiuni.

Rata şomajului, în creştere uşoară

După o acţiune de acest gen, rata de plasare era de circa 130 de persoane, în condiţiile în care oferta era mult mai bogată, aşa că îngrijorarea responsabililor de la AJOFM privind eşecul acestei acţiuni este de înţeles. Rata şomajului în judeţul Hunedoara a fost la finele lunii octombrie de 8,48 la sută, iar directorul Agenţiei spune că până la sfârşitul lunii noiembrie, creşterea nu va fi semnificativă, ridicând procentul persoanelor fără ocupaţie, la maximum nouă la sută. Următoarea Bursă a locurilor de muncă va fi organizată abia în ianuarie 2011. (C. Cosman)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Începe construcţia autostrăzii Deva-Orăştie

După ce în data de 9 noiembrie a.c., grupul de firme Strabag AG – SC Strabag SRL – SC Straco...

Pompierii hunedoreni, dotati ca în Occident

Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele regiunii Vest (Hunedoara, Arad, Timiş şi Caraş-Severin) vor fi dotate cu 44 de...

Bătălia pentru Colegiul Haţeg (II)

Afirmam, ieri, în prima parte a analizei referitoare la bătălia pentru funcţia de deputat în Colegiul Haţeg, că din cei...

Închide