O sportivă, un succes

Ciprian Marinuţ

Georgiana Luca, singura sportivă de la Hypergym Deva, participantă la Campionatul Naţional de karate kyokushin, desfăşurat la Sala Sporturilor din Deva, a cucerit medalia de bronz în proba de kumite seniori.

Aflată la debutul într-o competiţie naţională de karate kyokushin, Georgiana Luca a luptat curajos şi inteligent în proba de kumite, la categoria B, minus 55 kilograme, şi a reuşit să ajungă în semifinale. Performanţa i-a asigurat sportivei antrenate de Mihai Vescan cucerirea medaliei de bronz şi dreptul de a participa la Campionatele Europene care vor avea loc în Spania, lângă Barcelona. „Performanţa Georgianei e excelentă, mai ales că ea se află la prima competiţie importantă din viaţa ei. Georgiana a practicat karate kyokushin în adolescenţă la Palatul Copiilor Deva cu profesorul Tiberiu Mund, iar de un an şi-a reluat antrenamente, la Hypergym, cu echipa de seniori a clubului”, a spus antrenorul Mihai Vescan, de la Hypergym Deva. Competiţia a fost dominată de cluburile CS Gym Oradea, Budokai Arad, CS Kyospirit Cluj şi CS Vidalis Zalău.

Premieră pentru Deva

Mult mai complicat decât pregătirea sportivă a medaliatei Georgiana Luca a fost pentru Mihai Vescan, de la Hypergym Deva, organizarea în premieră la Deva a Campionatului Naţional de karate kyokushin. „Au fost aproape 200 de sportivi de la circa 20 de cluburi din ţară. Am intuit 80-90 la sută dintre aspectele organizării unui astfel de concurs, dar au fost şi situaţii neprevăzute, pe care a fost nevoie să le rezolvăm la faţa locului”, a precizat Mihai Vescan, preşedintele clubului Hypergym Deva. Kyokushin este un stil de karate apropiat sporturilor de contact, în care sunt permise toate tipurile de lovituri, cu excepţia celor la faţă şi sub centură. Din acest motiv, majoritatea întâlnirilor de kumite au fost spectaculoase şi au necesitat intervenţia medicilor, în ciuda protecţiilor purtate de sportivi.

Demonstraţie de Sambo

Competiţia a fost „colorată” de o spectaculoasă demonstraţie a sportivilor de la secţia de Sambo a clubului Hypergym Deva. „În prima parte, am prezentat tehnici de Sambo Sportiv, împreună cu luptătorii de la CSS Deva. Apoi, au fost puse în scenă tehnici de submisie şi imobilizare din sfera de Sambo Combat, întrucât am vrut să-i familiarizăm pe spectatori cu originea acestui sport născut din stilul de antrenament al trupelor speciale”, a spus antrenorul Mugurel Petruţiu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare