Politica si administratie

O şcoală închisă în urmă cu peste 10 ani, reabilitată şi transformată în centru pentru servicii sociale

O şcoală generală (foto) din mu­ni­cipiul Hunedoara, care a stat închisă mai bine de un deceniu, timp în care a fost victima actelor de vandalism, va fi reabilitată şi transformată într-un centru pentru servicii sociale şi edu­caţionale, cu ajutorul unei fi­nan­ţări europene obţinute de administraţia lo­cală.

Grup de acțiune
„Şcoala generală nr. 10 a fost închisă în urmă cu 10 ani, în urma unei decizii de restructurare a reţelelor şcolare, luată la nivel naţional şi local, la acea vreme. Ca orice clădire, practic, abandonată de edilii acelor vremuri, a suferit distrugeri. Încă din primul an al primului meu mandat, m-am gândit la o soluţie pentru această clădire. Nu a durat mult şi am găsit soluţia: clădirea a fost inclusă într-un proiect social mai larg, cu finanţare europeană, derulat prin Grupul de Acţiune Locală ‘Corvinia’, un GAL înfiinţat tot de Primărie. Pro­cedurile au durat, şi aici, mai mult decât ne-am fi dorit noi, dar important este că am reuşit să ajungem la faza lucrărilor efective”, a declarat Dan Bobouțanu (medalion), primarul municipiului Hunedoara.
Proiectul are o valoare de aproximativ 1,3 mili­oa­ne de euro şi se află în faza de execuţie a lu­crărilor. La final, între altele, clădirea va fi reabilitată ter­mic, va avea o cen­trală termică proprie, iar instalaţiile de utilităţi vor fi refăcute. De ase­me­nea, vor fi amenajate spaţii pentru desfăşurarea unor acti­vi­tăţi de servicii sociale şi educaţionale, de la cele medico-sociale până la ac­ti­vi­tă­ţi de prevenire a delincvenţei juvenile.
Grupul de Acţiune Locală (GAL) „Corvinia”, ce aparţine de Primăria Hunedoara, a fost creat pentru atra­gerea de finanţări pentru proiecte cu un puternic caracter social. (A.N.)